HOKSI BOLJI OD HJUSTONA Atlanta trijumfovala, Bogdanovo ne tako sjajno šutersko veče, ali se Srbin približio trojkaškom rekordu

08:40 | 11-02-2024

Košarka 0

Košarkaši Atlanta Hoksa savladali su Hjuston rezultatom 122:113 u NBA ligi u noći između subote i nedelje

Bogdan Bogdanović
AP Photo

Svoju priliku je na ovom meču sa klupe dobio Bogdan Bogdanović, koji je imao skromno veče u trijumfu svog tima. 

Bogdanović je za više od 30 minuta na parketu imao tek osam poena, posle lošeg šuterskog performansa u kom je ubacio samo tri od 12 šuteva. Za tri je imao tek 1/6.

Upisao je i sedam skokova i dve asistencije, ali se i približio rekordu franšize i NBA lige među aktivnim NBA igračima. Jedina trojka koju je Bogdan ubacio je bila dovoljna da nastavi svoj niz ubačenih šuteva iz daljine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KONAČNO KRAJ LOŠE SERIJE Micić odigrao partiju karijere na debiju za Šarlot (VIDEO)

Trenutno je na 62 utakmice u nizu na kojima je ubacio barem jednu trojku, što je drugi najbolji učinak u istorji Hoksa i na istom tom mestu kada je reč o aktivnim košarkašima. 

Atlantu je do pobede predvodio Dežonte Marej sa 34 poena, sedam asistencija i šest skokova. Sadik Bej je imao 24 poena i šest skokova, Džejlen Džonson je dodao 21, a Tre Jang 18 poena i osam asistencija.

Najveći otpor na drugoj strani je pružio Džejlen Grin ostvarivši tripl-dabl učinak sa 26 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Veteran i njegov prezimenjak Džef je bio drugi najefikasniji sa 19, dok je Eron Holidej imao 18 poena.

Ni na četvrtoj uzastopnoj utakmici u timu Imea Udoke nije bilo prostora ni za sekund na parketu za srpskog centra Bobana Marjanovića.

Roketsima je ovo bio četvrti poraz u nizu, ali i dalje nisu ispali iz borbe za plej-in. Zauzimaju 12. poziciju na Zapadu pred meč sa Niksima.

Atlanta je 10. na Istoku, a u narednoj rundi dočekuju Čikago.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading