SRBIJA PALA POSLE DRAME Marinine lavice još nisu izvadile vizu za Pariz

23:03 | 11-02-2024

Košarka 0

Srbija još nije obezbedila učešće na Olimpijskim igrama

Košarkašice
FIBA

Najbolje srpske košarkašice još nisu na Olimpijskim igrama. Imale su izabranice Marine Maljković sjajnu priliku da večeras same overe mesto u Parizu, bile su nadomak velike kvalifikacione pobede protiv Australije, koja je u završnici imala više snage i koncentracije – 75:73.

Ovim porazom Srpkinje su svoju sudbinu prepustile u ruke drugima. Sada moraju da čekaju ishod meča Brazila i Nemačke u kojem im odgovara nekoliko rezultata.

Preciznije, Srbija ide na OI u slučaju ako Nemačka dobije Brazil ili izgubi sa manje od sedam poena razlike, kao i ako Brazil bude slavio sa osam ili više poena razlike, jer u tom slučaju Nemice ostaje bez plasmana u Pariz.

izvrsno su Maljkovićkine izabranice započele meč, uz novu porciju bravura Ivon Andersno povele sa 10:2, pa sa 14:4, a sa deset razlike privele i kraju prvu četvrtinu. U drugoj su se stvari značajno promenile.

Bolja odbrana favorita, pre svega zahvaljujući većoj borbenosti "drugopozivki" koje su, kao mlađe, želele da se dokažu, bile su jedan od krivaca za preokret. Drugi je što Srpkinje nikako nisu uspevale da postignu trojku. Nijednu, a rival je poveo sa 31:34.

U poslednjoj deonici odbrana Srbije nastavila je da "nagriza" planove, pa se u 32. minutu došlo do izjednačenja, a u narednom trojkom Anđele Dugalić i do vođstva od 54:53. Kako je nedugo zatim Andersonova iskoristila kiks rivalki, pa u kontri atraktivno poentirala "iza glave" - ne samo da je Australija naprasno gubila sa tri razlike, već je publika u hali potpuno stala na starnu Srpkinja.

Bio je to taman onoliki vetar u leđa koji je trebalo da pogura sjajnu, podmlađenu ali zaista sjajnu ekipu Srbije da učini ono što i prethodne, slavne i trofejne generacije - da se plasira na Olimpijske igre.

Delovalo je da je to i učinjeno kada je pomenuta mini-serija narasla na 11:3, ali..

Usledio je veliki nalet Australijanki od 14:3, kojim su one dovoljno pormetile planove rivalki da ne pobede i tako već sada izvade olimpijsku vizu. Na to će morati da se sačeka ishod poslednje utakmice, koja se tokom ove noći igra između Nemica i Brazilki.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading