ODUŠEVIO JE SRBIJU I SVET Došao je na sahranu Dejana Milojevića, prevalio je ogroman put, a njegov život obeležila je STRAŠNA TRAGEDIJA

10:05 | 13-02-2024

Košarka 0

Stiv Ker je dolaskom na sahranu Dejana Milojevića oduševio ceo sve, a njegov život obeležila je jedna tragična priča

Novak Đoković
Printscreen/Instagram

Njegov otac Malkolm Ker bio je profesor i jedan od najcenjenijih ljudi u tom poslu. Radio je te godine kao predsednik američkog univerziteta u Bejrutu i u tom periodu je u Libanu bio građanski rat.

Nažalost, 1984. godine je jedna militantska grupa pod imenom "Islamski džihad" izvršila atentat. Ušli su na univerzitet gde je radio i ubili ga tako što su ispalili dva metka u glavu u hodniku koji je vodio do njegove kancelarije piše "Mondo".

Stiv Ker Printscreen
 

 

Stiv Ker je rođen upravo u Bejrutu 27. septembra 1965. godine, ali se školovao u Americi i tamo je završio školu, koledž i izabran je na NBA draftu 1988. godine kao 50. pik. Njegov otac Malkolm je takođe rođen u Bejrutu, ali se školovao u Americi.

- Igranje košarke mi je pomoglo da skrenem misli od svega. Pomoglo mi je mnogo. Dalo mi je oslonac, na neki način dalo mi je vreme da se opustim i da ne mislim o tome konstantno. Kada je moj otac ubijen imao sam samo 18 godina, bio sam još dete u procesu sazrevanja. Sve to uticalo je da na stvari gledam na neki drugi način, da ne gajim iluzije o nekim stvarima, nego da gledam širu sliku i drugačiju perspektivu - ispričao je Stiv u jednom od ranijih intervjua.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading