"BILO JE STRAŠNO" Marina Maljković sija od sreće posle PAKLA koje su Srpkinje proživele: Ovo se nikada nije dogodilo (FOTO)

11:08 | 14-02-2024

Košarka 0

"Lavice" su odradile posao i ostvarile veliki uspeh.

Srpske košarkašice
Marko Metlaš/Alo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije se preko kvalifikacionog turnira u Belemu plasirala na Olimpijske igre u Parizu, što je za nju treće uzastopno učešće na spomenutoj smotri! 

Ipak, iako je ovaj podatak impozantan, a uspeh veliki, nije sve bilo bajno i sjajno u Brazilu. Štaviše, selektorka Marina Maljkovića je imala mnogo problema sa sastavom, ali je i održala bukvicu "nevernim Tomama":

- Sem ovih devojaka i mene niko nije verovao da možemo da prođemo na Olimpijske igre. Ne govorim tu o ljudima u Srbiji, već o onima iz svetske košarke. Iznenadili smo svet, po treći put smo na Igrama. Svaka od nas krenula je iz svog budžaka, skupljale smo se po svetu i to je bilo strašno. Nikada se nešto slično nije dogodilo - rekla je Marina po sletanju na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Potom je pričala o problemima koje su zadesile "lavice" u Belemu:

- Imali smo dva zajednička treninga tamo, u teškim uslovima, bio je baš veliki izazov. Ovaj treći plasman na Olimpijadu je ubedljivo najveći šok za sve koji poznaju žensku košarku, najmanje su verovali u ovaj novi tim posle smene generacija. Treninzi su neopohdni da bi to bilo dobro. Kako je bilo kad smo krenule tamo, ovo je magija. Neka ostane ta magija u Brazilu, mi idemo sada u realnost. Vreme je za pripremanje dela koji ja volim da zovem "krv, znoj i suze", a to su pripreme i jedva čekam.

KONAČNO Poznato kada će Srbi i Srpkinje da saznaju rivale na Olimpijskim igrama

Maljkovićeva je i dalje u šoku posle svega što se dogodilo:

- Bile su one na Svetskom i Evropskom prvenstvu, ali verujte da je i meni prvi put da sam ovako nešto doživela. Mogu da zamislim da je i za njih bio šok da igraju pod takvim pritiskom. Menjalo se 60 zona, vlaga, teški uslovi, da ne nastavljam, da ne bi zvučalo kao neki izgovori. Pokazali smo borbenost, posebno protiv Brazila, ali je i tu bilo mnogo stvari kojima nisam bila zadovoljna. Napraviću analizu, pa ćemo videti ko zapravo ide u Pariz - zaključila je Marina Maljković.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading