POSLE DRAME DO POLUFINALA Kuzmić namučio Zvezdu, crveno-beli trojkom Davidovca zakazali okršaj sa "autsajderom" za finale

21:59 | 14-02-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad FMP-om sa 80:75.

KK Crvena zvezda
Marko Metlaš

 

Crveno-beli su u uvodnim minutima postavili tempo igre i dobrom kontrolom defanzivnog skoka uspevali da održe minimalnu rezultatsku prednost. Obe ekipe su imale slabije procente šuta, pogotovo za tri poena. U drugoj deonici Šaranović i Stepanović su svojom individualnom igrom držali svoju ekipu u meču, dok je Crvena zvezda preko Nedovića i Hange uspevala da "pobegne" protivniku na plus šest.

Šut za tri poena je bio osnovno oružje obe ekipe, pa je drugih deset minuta u prvom poluvremenu bilo dosta efikasnije. Tokom treće deonice opet je publika imala priliku da vidi manje efikasnu igru obe ekipe. Nedović i Hanga su nastavili da donose svom timu neophodne poene za jednocifreni rezultatski plus.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Poslednjih deset minuta crveno-beli su otvorili u novom rimtu, igrali su više u tranziciji. Košarkaši FMP-a u početku to nisu mogli da isprate i dok su se konsolidovali Crvena zvezda im je "pobegla" na plus 10.

Nakon što je i napad ekipe iz Železnika upao u krizu, delovalo je da pobednik poznat. Poslednji nalet FMP-a odbili su svojim poenima Ilić i Bolomboj, kao i Davidovac trojkom 18 sekundi pre kraja.

Crvena zvezda će u polufinalu nacionalog kupa igrati sa ekipom Čačka 94 u petak od 17 časova u Nišu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading