KO JE OVO MOGAO DA OČEKUJE? Šok u Italiji - velikan neočekivano ispao iz Kupa

22:02 | 15-02-2024

Košarka 0

Ekipa Ređane priredila je pravi spektakl u četvrtfinalu Kupa Italije, eliminisavši moćni Virtus rezultatom 81:72, čime su izazvali senzaciju.

Efes
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Virtus je počeo utakmicu snažno, naročito zahvaljujući čvrstoj odbrani koja je ograničila protivničke poene na svega četiri u prvih šest minuta. Međutim, Ređana je brzo preuzela kontrolu, a u finišu prve deonice Virtus je serijom od 8:0 stvorio prednost od pet poena.

Iako je izgledalo da će evroligaš dominirati svojom jakom odbranom i potisnuti ofanzivne napore protivnika, Faje sa deset poena vratio je Ređanu na samo minus tri do poluvremena.

Ređana je odlučno ušla u treću četvrtinu, koncentrisana na zaustavljanje igre Luka Bankija i iskoristila lošu šutersku epizodu protivnika. Pred poslednjih deset minuta, razlika je bila samo jedan poen, čime je šansa za pobedu bila i dalje otvorena.

U STILU DUŠANA KECMANA Neverovatna trojka košarkaša Vojvodine koja je dotukla Megu (VIDEO)

KK Fenerbahče - KK Virtus EPA-EFE/ERDEM SAHI
 


Ekipa Ređane brzo je napravila seriju od 5:0, a nakon trojke Uljetija, razlika se povećala na 61:55. Virtus je uzvratio sa serijom od 7:0, a zatim su se timovi smenjivali u vođstvu. Gelovej je preciznim šutevima sa distance odveo svoj tim do sigurne pobede.

U polufinalu, Ređana će sa nestrpljenjem čekati pobednika duela između Breše i Napolija.

Šengelija je bio predvodnik Virtusa sa 20 poena i deset skokova, dok ga je Belineli pratio sa 11 poena. Ognjen Dobrić nije zabeležio poene.

Na strani Ređane, Gelovej se istakao sa 20 poena i pet skokova, dok je Faje postigao 16 poena uz šest skokova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading