NIKO NE VERUJE ZVEZDI I PARTIZANU Novi podaci Evrolige poražavajući za srpske klubove

16:17 | 16-02-2024

Košarka 0

Podatak koji dovoljno govori o tome koliko se veruje večitim rivalima.

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Evroliga je objavila podatke o prodaji karata za Fajnal-for po nacijama, a Srbija se ne nalazi ni među prvih šest zemalja sa najvećim brojem kupljenih ulaznica. Ovi podaci ukazuju na relativno nisku zainteresovanost u Srbiji za putovanje u Berlin na završni turnir najprestižnijeg klupskog košarkaškog takmičenja.

Ove godine, Fajnal-for Evrolige će se održati u Berlinu, a prema prvim informacijama, mali broj Srba planira da prisustvuje ovom sportskom spektaklu.

Prema Evroligi, najveći interes za kupovinu karata dolazi od strane Španaca i Grka, što je očekivano s obzirom na nadu da će njihovi klubovi, poput Real Madrida, Barselone, Panatinaikosa i Olimpijakosa, učestvovati na Fajnal-foru.

BORBA ZA FINALE Evo gde možete pratiti polufinala Kupa Radivoja Koraća

Nemačka je takođe zabeležila veliki broj prodanih karata, što je razumljivo jer se sam turnir održava u Berlinu. Iza njih slede Turci i Francuzi.

Španci čine 20% od ukupnog broja prodatih karata, Grci 16%, Nemci 15%, Turci 9%, Francuzi 5%, dok ostale nacije u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama čine preostalih 35%.

Zanimljivo je napomenuti da su karte za Fajnal-for rasprodate još u decembru 2023. godine, sve u roku od četiri sata od puštanja u prodaju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading