ZVEZDA NASTAVLJA MISIJU "ODBRANA KUPA" Crveno-beli deklasirali senzaciju iz Čačka i sada "čekaju" Partizan u finalu

18:41 | 16-02-2024

Košarka 0

Imamo prvog finalistu Kupa Radivoja Koraća!

KK Crvena zvezda
Foto: KSS

To je ekipa Crvene zvezde, koja je u prvom polufinalnom susretu savladala Čačak 94 rezultatom 87:52.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Luka Mitrović sa 15 poena, 13 je ubacio Dalibor Ilić, 11 je dodao Nemanja Nedović, dok se Dejan Davidovac zaustavio na koti od deset poena.

Sa druge strane, kod Čačana je glavnu reč vodio Stefan Lakić sa 11 poena, koji je bio i jedini dvocifreni u redovima svog tima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crvena zvezda - Čačak 94 87:50 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dvorana: Čair, Niš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Kostić, Dos Santos;

Čačak 94: Dodić, Stajčić, Pulijam, Grojić, Pešakovijć, Lakić, Gašić, Pantić, Danilović, Dumić, Tatić.

Nije Crvena zvezda nikako dobro počela prvi meč polufinala Kupa Radivoja Koraća. Izuzev trojke Nemanje Nedovića, malo toga smo videlu u ovodnom delu prve deonice od izabranika Joanisa Sferopulosa. Sa druge strane, Čačak 94 je pokazao da se nije uplašio činjenice da preko puta njega stoji evroligaški rival, dok su crveno-beli uglavnom sa linije penala održavali razliku na jednom posedu. Ulazak Miloša Teodosića doneo je određenu energiju u napad aktuelnog osvajača Kupa Radivoja Koraća, te je prva deonica završena rezultatom 15:15.

Bilo je jasno da će Čačani izuzetno teško održati kontinuitet igre iz prve deonice, a neko ko je bio faktor za Crvenu zvezdu u potencijalnom stvaranju veće prednosti bio je Luka Mitrović. Ubacio je iskusni centar osam poena za osam minuta na parketu, ali je Čačak 94 uspeo da se mini serijom vrlo brzo vrati i meč ponovo dovede u rezultatski egal. Granitnom odbranom u finišu prvog poluvremena Crvena zvezda je uspela da dođe do plusa od 12 poena nakon uvodnih 20 minuta košarke u Čairu.

Već trojkom Dejana Davidovca na startu drugog poluvremena bilo je jasno da je pitanje pobednika na ovom meču rešeno. Crvena zvezda je uspela da uhvati svoj prepoznatljivi šut sa distance, dok je Čačak prvu trojku pogodio nakon bezmalo 25 minuta košarke, što je potpunog autsajdera dodatno udaljilo od korektnijeg rezultata na ovom susretu. Otvorilo se sve izabranicima Joanisa Sferopulosa u tim trenucima, te je razlika neprestano razla iz minuta u minut. Tako je nakon pola sata košarke u Nišu razlika bila plus 27 u korist Crvene zvezde. Jasno je bilo da je pitanje pobednika odavno rešeno.

Finiš meča bio je stvar rutine, te je Crvena zvezda rutinski uspela da dođe do plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća, gde će čekati boljeg iz duela Vojvodine i Partizana.

Pre meča

16.45 - Sjajne vesti za Zvezdu!

U sastavu crveno-belih za večerašnju utakmicu nalazi se i Miloš Teodosić, koji se oporavio od povrede, te je spreman za potencijalno finale sa Partizanom!

Miloš Teodosić Darko Lučić/Alo
 

16.35 - Ko je momak koji preti Zvezdi?

U pobedi protiv Borca, u redovima Čačka 94 istakao se posebno jedan igrač, a o tome odakle preti najveća opasnost Zvezdi čitajte na našem sajtu.

KO JE MOMAK KOJI PRETI ZVEZDI? Do juče je bio amater, a sada zatrpava koševe najboljim timovima u zemlji

16.30 - Dobro došli u naš lajv blog! 

Na Sport.alo imaćete prilike da pratite sva dešavanja sa prvog meča polufinala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Čačka 94.

 

Komentari(0)

Loading