U NJEGA NAVIJAČI PARTIZANA VERUJU Bio je heroj u poslednjem pohodu na Niš, a da li to može da uradi ponovo?

20:30 | 16-02-2024

Košarka 0

Čini se da je ovo momenat sezone u kojima je najveći fokus na domaćim igračima.

Ognjen Jaramaz
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde obezbedili su plasman u finale Kupa Radivoja Koraća, a sada je došao na red i Partizan da obavi svoj "deo posla" kako bi "već upisani" večiti derbi u finalu najmasovnijeg takmičenja u Srbiji bio i definitivno utanačen.

Kada god su ovakve utakmice u pitanju, kao što bi mogao da bude potencijalni sudar beogradskih Evroligaša, uvek se gleda u smerovima ka igračima koji do sada nisu imali nešto bitniju ulogu u sezonama, pošto, skoro kao po pravilu - oni budu ti koji se najviše pitaju na parketu.

Ipak, Partizan i Niš sami po sebi imaju određenu vrstu konekcije, a poslednji put je "parni valjak" trofej na jugu Srbije podigao davne 2020. godine, u sezoni koja je kasnije prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ognjen Jaramaz Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NEVEROVATNA SITUACIJA I - ISTORIJA U NIŠU: Ovo nikada niste videli u domaćoj košarci

To je bila sezona koja je delovala kao "iz snova" za crno-bele, koji su pod palicom Andree Trinkijerija žariri i palili svim takmičenjima u kojima su učestvovali, tako su mart i prekid takmičenja na svim frontovima dočekali kao najboljeplasirani tim u ABA ligi, a ujedno i tim koji bi u Evrokupu imao prednost domaćeg terena do samog kraja takmičenja.

Kao jedna od poslednjih uspomena iz te košarkaške sezone na ovim prostorima nazire se upravo Kup Radivoja Koraća u Nišu, nakon čega je, posle nepunih mesec dana, sve suspendovano i zatvoreno do početka naredne takmičarske godine.

Tamo je Partizan došao u sjajnom momentu, a preko puta crno-belih je bio, po imenima, jedan od najmoćnijih timova u istoriji Crvene zvezde. Podsetimo, pod palicom Dragana Šakote tada su bila imena poput Lorenca Brauna, Kevina Pantera, Bilija Berona, Džejmsa Gista i mnogih drugih... Dobar deo njih danas "švrlja" elitnim rangom evropske košarke.

U tom smeru je meč i išao. Crveno-beli su na "suvi kvalitet" uspevali da odbijaju nalete Partizana, koji je pred finiš meča, nakon trojke Dejana Davidovca, delovao gotovo razbijeno.

Ipak, tada je na scenu stupila jedna od najluđih završnica u poslednjih nekoliko godina, gde je Markus Pejdž sa osam vezanih poena uspeo da dovede "parni valjak" do produžetaka.

Čovek odluke u dodatnih pet minuta bio je Ognjen Jaramaz, čovek koji i dan danas brani boje Partizana, nakon evroligaške avanture u minhenskom Bajernu. Vratio se na mesto uspeha, i sa pravom će mnogi gledati u njegovom pravcu u eventualnom večitom derbiju.

Ognjen Jaramaz Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
 

Tada je bio junak, a mnogi se pitaju zašto situacija ne bi bila ista i sada? 

Jaramaz je neko ko prilično turbulentno igra ove sezone i jako teško uspeva da uhvati kontinuitet u svojim igrama, pre svega zbog neprirodne pozicije na kojoj nastupa - plejmejkerskoj.

Ipak, ukoliko do sudara sa Crvenom zvezdom dođe, reprezentativac naše zemlje je pokazao da i te kako zna kako se igra protiv večitog rivala, što je pokazao u gotovo svim derbijima ove sezone.

Stoga, upravo bi u njemu Željko Obradović mogao da vidi "iks faktor" za ono što predstoji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading