"REKLI SU MI - TO JE NAŠ BRAT" Čuveni NBA košarkaš otkrio priču o Jokića koju niko nije znao

23:15 | 16-02-2024

Košarka 0

Ko je mogao da pretpostavi da će se ovako nešto desiti?

Nikola Jokić
AP Photo/David Zalubowski

Španski košarkaš Mark Gasol podelio je jednu interesantnu priču koja se vezuje za Nikolu Jokića, ističući detalj sa svadbe u Srbiji koja mu je ostala u sećanju, a koja se odigrala 2009. godine.

Gasol, nedavno penzionisani profesionalac čija se karijera zvanično okončala u januaru ove godine, prisustvovao je svadbi u Srbiji dok je tada bio član Memfisa.

Na tom venčanju, Gasol je neočekivano sreo braću Nikole Jokića, dok je sam Nikola bio svega 14-godišnjak.

REGIONALNA KOŠARKA U SUZAMA Preminuo legendarni košarkaški trener i bivši selektor

Nikola Jokić AP Photo/Nell Redmond
 

- Ima veoma kul priča sa Nikolom. Upoznao sam njegovu braću, ne znajući da su njegovi, na venčanju Darka Miličića u Novom Sadu. Bilo je to posle moje prve godine u NBA, a nakon mnogo piva prišli su mi i rekli da imaju malog brata koji odlično igra košarku. Poručio sam im da mu želim svu sreću - iskren je bio Gasol koji je nastavio:

- Godinama kasnije, na utakmici u Denveru, video sam ih na tribinama kako skaču i viču na mene. Tamo su mi rekli: "To je naš brat." Bio je to Nikola Jokić. On je jako dobar, da. Bili su u pravu. Moram da kažem da su i dva njegova brata takođe MVP.

Važno je napomenuti da je karijera Marka Gasola trajala punih 20 godina, počevši u Barseloni, nastavljajući u Đironi, a potom prelazeći u NBA ligu.

Tokom svoje karijere, nosio je dresove Memfisa, Toronta (gde je osvojio prsten), i Los Anđeles Lejkersa. Konačno, 2021. godine se vratio u Đironu gde je i okončao svoju bogatu košarkašku avanturu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading