SVE KLJUČA U NIŠU Navijači Partizana dočekali igrače ispred hotela pred derbi (VIDEO)

12:21 | 17-02-2024

Košarka 0

Navijači crno-belih pružili su podršku svojim ljubimcima pred finale...

KK Partizan
Darko Lučić/Alo

Za novi trofej Kupa Radivoja Koraća će u subotu od 21 čas da se bore Crvena zvezda i Partizan.

Branilac titule je klub sa Malog Kalemegdana, koji je u seriji od tri uzastopna uspeha u kup takmičenju, dok je onaj iz Humske bez "Žućkove levice" od 2019. godine.

Kao uvertiru pred večiti derbi, navijači Partizana su dočekali svoje ljubimce ispred hotela u Nišu, gde su im pružili podršku pred večerašnji duel sa Crvenom zvezdom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

DECENIJSKA RAZLIKA Ovo je istorijat mečeva Partizana i Zvezde u Kupu Radivoja Koraća, uspešniji je...

Što se tiče toga ko je uspešniji u Kupu, crveno-beli imaju jedan trofej više u odnosu na svoje večite rivale. Trenutno je 9:8.

Ipak, hajde da se osvrnemo na istorijat utakmica najvećih srpskih košarkaških klubova u Kupu Radivoja Koraća. Ovaj turnir je etabliran 2003. godine i to na predlog Hemofarma. Ime je dato po legendarnom košarkašu OKK Beograda i reprezentacije Jugoslavije.

Od tada su se Zvezda i Partizan 12 puta sastajali, a čak osam puta su crveno-beli bili uspešniji, što znači da će u subotu uveče tradicija da bude na njihovoj strani. Zanimljivo, u prvoj deceniji 21. veka su odigrali samo dva međusobna meča, 2003. i 2006. godine, da bi u drugoj i trećoj snage odmerili preostalih 10.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading