"ŽUĆKOVA LEVICA" OSTAJE CRVENO-BELIMA Teodosić i Gedraitis posle preokreta doneli Zvezdi četvrti uzostopni trofej Kupa Srbije

23:09 | 17-02-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 85:79 i osvojili Kup Radivoja Koraća četvrti put uzastopno.

Košarka
Tanjug/Dimitrije Nikokić

Ni posle četiri godine vlasnik Kupa Radivoja Koraća neće promeniti vlasnika. Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da odgovore na nalete Partizana, preokrenu i odbrane trofej osvojen u prethodne tri sezone.

Šampion Srbije nošen sjajnim Milošem Teodosićem i Rokasom Gedraitisom koji je pokrenuo crveno-bele kada je bilo najbitnije, vratio ih iz dvocifrenog minusa i utabao put ka još jednom trofeju Kupa, ukupno 10. od kako se takmičenje igra.

Košarka Tanjug/Dimitrije Nikokić
 

Partizan je odlično počeo, Panter je brzo došao do dvocifrenog učinka, pogodio tri trojke. Činilo se da će crno-beli uspeti da slome otpor rivala vrlo brzo, naprave veliku razliku i mirno uđu u nastavak. Međutim, pomenuti Gedraitis vezao je sedam poena kada se Zvezda mučila košgeterski, pa se na odmor otišlo sa minimalnom razlikom.

Teodosić se raspucao u nastavku, Ledej je jedini držao Partizan u igri, odgovarao na bitne poene Zvezde, pogodio šest trojki, ali nije bilo dovoljno.

Košarka Tanjug/Dimitrije Nikokić
 

Crveno-beli su u završnici bili mirni i staloženi, pogađali sa penala i upisali još jednu recku kada su u pitanju domaći trofeji.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Miloš Teodosić sa 17, odnosno Rokas Gedraitis sa 16 poena. Kod Partizana Zek Ledej je ubacio 24, a Kevin Panter 20 poena.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 85:79 (13:18, 30:26, 25:19

Hala: Čair

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Kostić, Dos Santos.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Kaminski.

KRAJ!

40. minut - Lazić pogađa oba penala. Nakon toga Avramović fauliran na šutu za tri poena. Siguran sva tri puta i ponovo je drama. Teodosić pogađa na drugoj strani oba puta. Avramović onda lagano poentira.

39. minut - Prekida Hanga svojim zakucavanjem seriju promašaja na obe strane. Crveno-beli su bili bez poena skoro tri minuta.

38. minut - Zvezda u ozbiljnom problemu sa realizacijom, ne uspevaju crveno-beli na da šutnu na koš, Avramović u kontri smanjuje zaostatak na tri poena.

37. minut - Serija Partizana 4:0, sada poeni Nanelija. Ne uspeva Zvezda da slomi otpor rivala, još je sve otvoreno.

36. minut - Nedović donosi najveću prednost Zvezdi nakon pogotka sa poludistance. Doužer siguran na drugoj strani.

35. minut - Nedović pogađa posle prodora - 75:68.

32. minut - Ponovo Ledej, sada za dva. Davidovac pogađa trojku na drugoj strani i vraća razliku kao na početku četvrtine.

31. minut - Ledej pogađa šestu trojku una meču. Hanga uzvraća dvojkom.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Trojka Nedovića na jednoj, pa Ledeja na drugoj strani. Onda zakucavanje Bolomboja uz faul, pogodio je i dodatno bacanje. Kaminski na drugoj strani poentira za kraj treće deonice.

28. minut - Uzvraća Ledej i ne dozvoljava Zvezdi da se odlepi. Mitrović na drugoj strani poentira uz faul. Promašio je dodatno bacanje. Panter siguran sa penala.

27. minut - Serija poena Teodosića, prvo tri penala nakon faula, a onda i trojka iz velike udaljenosti. Zvezda ima najvećih "plus sedam".

25. minut - Poeni Bolomboja na jednoj, pa Nanelija na drugoj strani.

24. minut - Trojka Ledeja i ponovo Partizan vodi.

23. minut - Dvojka Bolomboja - 50:48.

22. minut - Trojka Gedraitisa i Zvezda ima najveću prednost na meču do sada. Odgovara Partizan trojkom Ledeja uz faul. Siguran i sa dodatnog penala Amerikanac.

21. minut - Poenima Bolomboja sa penala počinje drugo poluvreme.

POLUVREME!

20. minut - Ponovo Gedraitis, sedmi vezani poen za prednost crveno-belih, ali Ledej pogađa trojku.

19. minut - Gedraitis ponovo za tri. Uspeva Zvezda da ponovo smanji zaostatak. Nakon toga Litvanac poravnava rezultat posle dužeg vremena poenima sa bacanja.

18. minut - Gedraitis za tri i "minus tri" Zvezde. Koprivica na drugoj strani zakucava.

17. minut - Doužer za dva. Nakon toga trojka Teodosića, a onda i odgovor Pantera. Luka Mitrović za dva.

16. minut - Ledej pogađa uz faul Mitrovića, siguran i sa dodatnog penala. Mitrović na drugoj strani smanjuje.

15. minut - Nova trojka Lazića, a onda poeni Kaminskog.

14. minut - Sada i Lazić pogađa trojku i Zvezda serijom 6:0 uspeva da se vrati u igru.

13. minut - Trojka Teodosića za 20:27.

12. minut - Novi poeni Pantera za prvu dvocifrenu prednost na meču. Hanga ubacuje prve poene za Zvezdu u drugoj četvrtini i to uz faul, ali je promašio dodatni penal.

11. minut - Trojkom Pantera počinje druga deonica. Njegova treća i već ima 11 poena kapiten Partizana. Nakon toga Avramović za dva i crno-beli serijom 5:0 idu na najveću prednost do sada.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Prekida seriju bez poena na obe strane Kaminski svojim prvim poenima na meču.Teodosić nakon toga uz faul, ali promašuje dodatno bacanje.

7. minut - Zakucavanje Davidovca za 11:16.

5. minut - Trojka Pantera sa 10 metara i Partizan ima nešto osetnijih sedam razlike na startu meča.

4. minut - Panter za tri, a onda zakucavanje Gedraitisa.

3. minut - Polovičan Jago sa penala, a onda Panter i Naneli za 3:6.

2. minut - Koprivica upisuje prve poene za Partizan.

1. minut - Prvi poeni za Zvezdu posle samo nekoliko sekudni i to alej-ap dodavanjem Nedovića za Gedraitisa. 

21.02 - Utakmica je počela! Prvi napad za Zvezdu.

20.45 - Evo i igrača Partizana.

20.40 - Igrači Zvezde su na terenu.

19.10 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču finala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz niškog Čaira.

 

Komentari(0)

Loading