PEŠIĆEV JAVNI APEL: Mora da se sedne i da dobijemo profesionalnu ligu

19:41 | 19-02-2024

Košarka 0

Selektor, između ostalog, detaljno analizirao naredne rivale

Svetislav Pešić
Marko Metlaš

Po prvi put posle svetskog zlata u Manili, reprezentacija Srbije će ponovo na teren. Misija "orlova" je da se plasiraju na Evrobasket 2025. godine za šta će se boriti u grupi sa Finskom, Gruzijom i Danskom.

Prvi rival naše selekcije je Finske koju je selektor Pešić detaljno skautirao, baš kao i Gruziju.

- Ovo je naše prvo okupljanje posle SP u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je EP 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za OI i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da vidimo šta možemo da dobijemo za Olimpijske igre. To su dve različite ekipe, sa dva različita stila, moderna košarka, sa velikom tranzicijom, Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na toj odbrani od tranzicije, Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifea Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog našeg trenera, Džikića, igraju "insajd košarku".

Prokomentarisao je Pešić i Kup Radivoja Koraća i čestitao je Crvenoj zvezdi na osvajanju pehara.

- Čestitam Zvezdi osvajanje Kupa. Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu, videlo se da tu ima dobrih ekipa. Borac Čačak, Čačak 94, Vojvodina, Subotica se pojavljuje kao važan centar. Bilo je dosta dobro. Znam da većina kod nas gleda samo Zvezdu i Partizan, takvi smo kakvi smo, ali tamo se videlo i drugih kvaliteta. Nije bilo incidenta, bilo je dobra organizacija, na boljem nivou nego ranijih godina, koliko sam ja video i primetio. Struja je bila na vreme, agregati su bili pripremljeni. Najbolje učiš iz poraza - sa osmehom je zaključio Pešić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading