NIKADA NE BISTE POMISLILI Evo koliko je Nikola Jokić novca zaradio od Ol stara

09:40 | 20-02-2024

Košarka 0

Skromna cifra...

Jokić
AP Photo/Darron Cummings

NBA Ol-Star spektakl je sinoć doneo rekord u broju postignutih poena, sa timom Istoka koji je trijumfovao nad timom Zapada rezultatom 211:186. Međutim, i pored ovog impresivnog rezultata, glavna tema ostaje pitanje koliko zapravo igrači zarađuju na ovakvom događaju, koji se čini više kao izuzetak iz ozbiljnog takmičenja.

Visok broj faulova tokom meča sugeriše da su košarkaši pre svega tu radi opuštanja i zabave, dok je takmičarski duh u drugom planu. Ol-Star, poznat i po humanitarnim akcijama, služi i kao sredstvo za prikupljanje sredstava u dobrotvorne svrhe.

TO JE NIKOLA Jokić ostavio Amere bez teksta, posle njegovih reči svi su stavili prst na čelo

Jokić AP Photo/Darron Cummings
 

Finansijski aspekt ovog događaja postaje vidljiv kroz povećanje nagrada od 2018. godine. Članovi pobedničkog tima sada dobijaju po 100.000 dolara, dok se nagrada za poraženi tim zadržala na istom nivou.

Nikola Jokić, koji je već šesti put učestvovao na Ol Staru, inkasirao je 25.000 dolara, što predstavlja skromnu sumu u poređenju sa njegovim standardnim primanjima u NBA ligi.

Nagrade za pojedinačna takmičenja na Ol Staru su takođe skromne. Pobednik šutiranja trojki osvaja 50.000 dolara, dok drugoplasirani i trećeplasirani dobijaju 35.000 i 25.000 dolara. U takmičenju zakucavanja, pobednik dobija 100.000 dolara, drugoplasirani 50.000, a takmičari na trećem i četvrtom mestu osvajaju po 20.000 dolara.

Čak i učesnici utakmice novih zvezda nisu izuzeti, gde članovi pobedničkog tima zarađuju 25.000 dolara, dok poraženi dobijaju 10.000 dolara. Iako ove sume ne predstavljaju značajan deo ukupnih prihoda NBA zvezda, Ol-Star ostaje jedinstven događaj koji kombinuje sportsko nadmetanje, zabavu i humanitarnu misiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading