NBA KLUB STIŽE U BEOGRAD Ambasador Srbije potvrdio da se radi na realizaciji velikog spektakla

21:26 | 20-02-2024

Košarka 0

Na pitanje koliko su srpski sportisti u SAD ambasadori zemlje, Đurić kaže da su sportisti naši najbolji predstavnici, ambasadori.

Nikola Jokić
AP Photo

 

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je danas da se intenzivno radi na tome da jedan od vodećih američkih NBA timova dođe u Srbiju u narednom periodu, ali da za sada ne može da kaže o kom timu se radi.

- Neću sada reći koji, ali mislim da će to, kada to ostvarimo, biti dobra vest za srpski sport, a i za turizam u Srbiji, zato što verujem da će biti mnogo ljudi iz regiona koji će doći da gledaju NBA košarku u Srbiji - rekao je Đurić u intervjuu za Tanjug.

Na pitanje koliko su srpski sportisti u SAD ambasadori zemlje, Đurić kaže da su sportisti naši najbolji predstavnici, ambasadori.

- Kada je reč o javnom mnjenju Sjedinjenih Američkih Država, oni to nesumnjivo zaista jesu. I prva asocijacija na Srbiju za veliki deo običnih građana, na koje ćete naići biće Nikola Jokić ili Novak Đoković i mnogo simpatija uspevamo da poberemo kao jedna mala zemlja po broju stanovnika koja se, eto, suprotstavlja, izlazi na crtu najvećim svetskim sportskim silama bukvalno kao neko malo galsko selo iz onog čuvenog stripa - rekao je on.

Upitan da li je tokom svog mandata u SAD zavoleo američki fudbal i koliko je imao vremena za sport, kaže da nije, ali da je po dužnosti bio prisutan na jednom broju utakmica.

- Pravila američkog fudbala nisam naučio ni bejzbola, ali organizovali smo ovde u Vašingtonu i na drugim mestima u Americi nekoliko 'Serbian Heritage Nights', kako se to kaže, 'Večeri srpskog nasleđa' u NBA-u. I to je ovde u Vašingtonu bio prvi put da se tako nešto organizuje. Izuzetno dobra, pozitivna manifestacija, kada igraju Nagetsi sa Vizardsima, pa igraju sa jedne strane naš Nikola Jokić, sa druge strane naš Deni Avdija. To bude fantastično i napravili smo lepo partnerstvo sa NBA ligom, sa nekim od vodećih klubova - rekao je Đurić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
NBA

Komentari(0)

Loading