ČOVIĆ PROGOVORIO O NEJPIROVOJ PLATI I IVANOVIĆEVIM IZBORIMA Prvi čovek Crvene zvezde otkrio koliki je budžet crveno-belih i izneo do sada nepoznate detalje

21:18 | 21-02-2024

Košarka 0

Nebojša Čović stavio tačku na brojne spekulacije

Nebojša Čović
Alo/ Marko Metlaš

Nebojša Čović u podkastu "Luka i Kuzma", otkrio je da su Čima Moneke i Brendon Dejvis bili opcije za crveno-beli tim, ali da je odluka trenera Duška Ivanovića bila da se dovedu Nemanja Bjelica i Majk Tobi. Pored toga, Čović je opširno pričao i o Šabazu Nejpiru koji je stigao u Zvezdu kao najveće pojačanje da bi vrlo brzo postalo jasno da se nije snašao u glavnom gradu Srbije pa je usledila selidba u Milano.

- Naš budžet za igrače ove sezone sa stučnim štabom je oko 12 miliona evra. Kada na to dodate putovanja i ostale stvari, ide na 15 miliona. To je u odnosu na prethodnu sezonu povećanje za nekih 20 posto - rekao je Čović da bi potom temu prebacio na Šabaza Nejpira i njegovu platu:

- Sa Šabazom je potpisan ugovor u vrednosti od dva miliona i 100 hiljada dolara. Isplatili smo mu tri plate, dok četvrtu i petu dajemo u pet rate. To ukupno dolazi do milion i 50 hiljada dolara. Istu toliku cifru će isplatiti i Olimpija Milano, samo je lukavi Mesina dao izjavu kakvu je dao pa se Srbin glođe.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nejpir i Teo Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Nastavio je o Amerikancu otkrivši da je imao veliku podršku saigrača u svlačionici.

- Teodosić i Nedović su ga potpuno prihvatili, pomagali mu. Bilo je vrlo malo pomaka, skoro nikakvog kod njega. Imao je samo jedan razgovor sa mnom, a sa trenerima je pričao i uvek isticao da se trudi i da će se uklopiti. Najavljivao je da će biti bolji, ali nikako nije postajao bolji.

Priča se potom prebacila na Miloša Teodosića. Pitanje je glasilo da li je Teodosić bio izbor Duška Ivanovića?

- Trener je na kraju taj koji bira. Dušku Ivanoviću je rečeno kada je dolazio u Zvezdu da je Miloš Teodosić opcija za Zvezdu naredne sezone. Da je rekao ne mora, bilo bi ne mora.

Isto pitanje je bilo vezano i za slučaj Nemanje Bjelice koji nije odigrao niti jedan meč ove sezone u dresu Zvezde.

- Bjelica je naravno izbor Duška Ivanovića. On je birao Bjelicu, a nije birao onog iz Baskonije... Monekea. Pa je izabrao Majka Tobija, a nije Brendona Dejvisa.

Tema razgovora je bio i Mateuš Ponitka koji je bio vrlo blizu da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom.

- Ivanović je prvi pričao sa Ponitkom. Sve je dogovorio sa njim osim finansijskim elemenata. Onda se dogodilo to da nekoliko dana nije mogao da stupi u kontakt sa njim. Desilo se to da je otišao u Partizan iako je pričao da jedva čeka da dođe kod nas i igra za Ivanovića. Verovatno je isto to pričao i treneru Partizana - naveo je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading