NIKOGA NE POTCENJUJEMO Oglasio se Svetislav Pešić pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

12:05 | 22-02-2024

Košarka 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je pred sutrašnji meč protiv Finske, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, da su njegovi izabranici i on svesni svojih mogućnosti, ali da nikoga neće potceniti.

ata
ATA Images

 

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u petak od 20 časova, a kako je saopštio Košarkaški savez Srbije (KSS) u slobodnoj prodaji je ostalo samo još 400 ulaznica.

- Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci - rekao je Pešić a prenosi zvanični sajt KSS.

Podsetio je Pešić da je naša reprezentacija u prošlosti, pre nekoliko godina, izgubila od Finske i dodao da su Finci u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku.

- Imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu. Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju trebalo bi da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna - zaključio je Pešić.

Na raspolaganju selektoru za meč protiv Finaca sutra i u ponedeljak protiv Gruzije su: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Trojica od navedenih igrača neće biti u protokolu u sutrašnjoj utakmici. Osim Finske i Gruzije u grupi G sa Srbijom je i Danska. Pošto je Finska kao jedan od domaćina Evrobasketa obezbedila plasman na kontinentalnu smotru, na Evropsko prvenstvo će se plasirati dve najboljeplasirane selekcije iz grupe ne računajući Finsku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading