KAKVE VESTI ZA SRBIJU Pobeda protiv Finske je upravo postala još veća!

22:15 | 23-02-2024

Košarka 0

Neočekivano, ali daleko do toga da se žalimo.

Detalj sa meča Srbija - Finska
FIBA

Košarkaška reprezentacija Danske započela je svoj put ka Evropskom prvenstvu 2025. godine velikom pobedom nad selekcijom Gruzije, ostvarivši rezultat 75:69 u meču koji je obeležio izuzetan preokret.

Prva četvrtina u Nestvedu bila je potpuno u znaku gostiju, a izabranici Aleksandra Džikića stekli su dvocifrenu prednost već na kraju prvog kvartala (23:12), sugerirajući da će Gruzija bez problema doći do sigurne pobede.

Međutim, Danci su postepeno smanjivali zaostatak, ostvarujući veliku seriju od 8:0 na početku poslednje deonice i stizali do pet poena prednosti (58:53).

SLIKA KOJA JE ODUŠEVILA SRBIJU Rivalstvo nestaje kada igra reprezentacija - pitajte ovu dvojicu dečaka (VIDEO)

Uzbudljiva drama obeležila je završnicu, a domaćin je na kraju prelomio meč zahvaljujući Ife Lundbergu, koji je postigao dva slobodna bacanja, i Kevinu Larsenu, čija je trojka donela prevagu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Lundberg sa 19 poena i sedam asistencija, dok je Larsen doprineo sa 13 poena i šest uspešnih asistencija. Na strani Gruzije, ni Tornike Šengelija sa 26 poena nije uspeo da donese pobedu, dok je Jan Tomason postigao 16 poena.

U narednom kolu kvalifikacija, Srbija će se suočiti sa Gruzijom u gostima (ponedeljak, 18:00).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading