"MORAMO DA BUDEMO HRABRI" Selektor Pešić jasan pred gostovanje Gruziji: Moraćemo da se pripremimo

19:30 | 25-02-2024

Košarka 0

Imao je šta da kaže selektor pred ovaj duel.

Svetislav Pešić
Marko Metlaš

Kvalifikacije za Evrobasket 2025. godine donose nove izazove za košarkaše Srbije, koji će se suočiti sa selekcijom Gruzije u nadolazećem duelu u Tbilisiju. Utakmica je zakazana za ponedeljak sa početkom u 18 sati.

Nakon ubedljive pobede nad Finskom i poraza od Danske, ekipa Svetislava Pešića ima priliku da pokaže svoj potencijal i osvoji važne bodove u ovim kvalifikacijama.

Igrači su u nedelju ujutru krenuli iz Beograda čarter letom prema Gruziji, a nakon popodnevnog odmora, predstoji im poslednji trening uoči susreta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ORLOVI STIGLI U TBILISI Reprezentativci Srbije krenuli po bitnu pobedu u Gruziji

Selektor Pešić izrazio je očekivanje da će duel sa Gruzijom biti drugačiji, svesno da ih očekuje izazovan susret.

"Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija", rekao je Pešić.

"Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu", naveo je selektor Srbije.

Nakon završetka meča, ekipa će se istog dana vratiti u Beograd čarter letom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading