POTPUNI POTOP ŠPANACA Počeli kvalifikacije sa 0-2, Belgijanci im lupili novi šamar

20:51 | 25-02-2024

Košarka 0

Težak poraz za izabranike Serđa Skariola.

Košarkaška reprezentacija belgije
FIBA

I ranije se u FIBA prozorima događala velika porcija iznenađenja, ali čini se nikada kao danas. Posle šokantnog poraza Nemačke od Bugarske, ništa bolje se nije provela ni Španija u Belgiji (58:52).

Četa Serđa Skariola je doživela novi šamar. Počela je kvalifikacije za Evrobasket sa učinkom od 0-2 što joj se nije desilo nikada u istoriji?!

Zasluženo je domaćin slavio posebno posle preokreta u drugom poluvremenu. Imali su Belgijanci minus od sedam poena na poluvremenu (26:19).

Međutim, hrabrom igrom su polako otapali minus i na kraju slavili bez previše stresa. Sveli su Špance na mizernih 36 odsto šuta iz igre?!

Istina, nisu ni oni briljirali. Svega 32 odsto, ali su naterali rivala na čak 16 izgubljenih lopti. Potpuno odsekli Rikija Rubija koji je sve poene postigao sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu je bio Retin Obasoan 19 poena, dok je Pjer Žile dodao 15. Ujedno su to bili i jedini dvocifreni kod domaćina.

Špance su predvodili tandem Barselone - Dario Brizuela sa 14 poena i Đoel Para sa 10.

Španiji pogoduje što je u grupi u kojoj se nalazi i jedan od domaćina Letonija pa tri selekcije prolaze dalje. U konkurenciji slabašne Slovačke zaista bi bilo svetsko čudo da Skariolova četa ne vidi reflektore Evrobasketa uprkos užasnom startu kvalifikacija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

  

Komentari(0)

Loading