SENZACIJA - AMERIKANCI NA KOLENIMA Autsajder deklasirao Olimpijskog šampiona

10:00 | 26-02-2024

Košarka 0

Neverovatno, i ovakve stvari se dešavaju.

Košarkaška reprezentacija Amerike
FIBA

U spektakularnom meču, košarkaška reprezentacija Kube ostvarila je senzacionalnu pobedu nad Sjedinjenim Američkim Državama rezultatom 81:67 u drugom kolu kvalifikacija za FIBA AmeriKup.

Ovo je prvi put u istoriji da su košarkaši Kube slavili protiv američke reprezentacije.

Vođeni centrom Makabija, Hasijelom Riverom, koji je gotovo ostvario dabl-dabl sa 11 poena i devet skokova, Kuba je napravila ogromnu senzaciju. Pedro Bombin se takođe istakao sjajnom partijom sa 19 poena.

Amerikanci su izašli na teren u izuzetno oslabljenom sastavu, bez svojih zvezda, ali ipak sa igračima koji su većinom aktivni u G ligi, uz prisustvo iskusnih igrača poput Elfrida Pejtona.

"ONI SU UŽASNI" Evo zašto se Nikola Jokić naljutio na svoje saigrače

Iako su Amerikanci pokušali da se vrate u igru, Kuba je dominirala od početka meča, stvarajući prednost od 16 poena već u prvoj četvrtini. Iako su SAD smanjile zaostatak na devet poena do poluvremena, nova serija Kube u trećoj četvrtini donela im je ogromnih 20 poena prednosti, što je bilo dovoljno da zadrže kontrolu nad mečom.

Kuba je održala značajnu prednost do poslednjih 10 minuta, a iako su Sjedinjene Američke Države postigle devet poena u poslednjoj četvrtini, nije bilo dovoljno za preokret.

Pored SAD-a i Kube, u grupi D kvalifikacija za FIBA AmeriKup nalaze se i Bahami i Portoriko, obećavajući dalji uzbuđujući tok takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading