LUDNICA EVROBASKETA Francuska preživela pakao Tuzle, Grci umalo doživeli šok

22:07 | 26-02-2024

Košarka 0

Jako zanimljivi rezultati u FIBA prozorima...

košarkaška reprezentacija bosne i hercegovine
FIBA

Više puta je konstatovano da je FIBA napravila pogodak uvođenjem prozora i kvalifikacija za evropska i svetska takmićenja. Posebno sada kada su reprezentacijama na raspolaganju igrači iz Evrolige.

Videlo se to i večeras. Recimo, u Tuzli gde je viđena fantastična atmosfera, puna hala i na kraju pobeda Francuske nad Bosnom i Hercegovinom - 74:64.

Preživela je četa Vensana Kolea pakao hale u Tuzli. Uspela je da iskoristi činjenicu da je ceo sastav maltene evroligaški i na atletiku i dominaciju izvuče važnu pobedu.

Slavila je Francuska na krilima Geršona Jabuselea koji je imao 16 poena uz devet skokova. Vensan Poarje je dodao 13, a kada smo već kod centara "trikolora", Matijas Lesor je okončao utakmicu bez datog koša?!

Bosnu i Hercegovinu je standardno predvodio Džanan Musa sa 15 poena. Dvocifreni su još bili tandem ABA ligaša Kenjan Kamenjaš sa 14 poena i Edin Atić sa jednim manje.

Grčka je uspela da izbegne šok u Holandiji i nekako se spasi u dramatičnoj završnici - 74:72.

Ključan detalj se dogodio na devet minuta pre kraja utakmice kada je pri rezultatu 72:71 za Grčku Kej van der Vurst izgubio loptu. 

Time je propala šansa da Holandija priredi još jedno iznenađenje u ovom prozoru. Zakucao je loptu u koš Vasilis Haralampopulos i time doneo pobedu četi Vasilisa Spanulisa.

Hrvatska je bila više nego ubedljiva protiv jednog od domaćina Evrobasketa - Kipra sa 92:63.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading