BOMBA IZ AMERIKE Nikola Topić drugi pik na NBA Draftu?

14:26 | 28-02-2024

Košarka 0

Na mestu najviše biranog Srbina ikada bi se izjednačio sa Darkom Miličićem.

Nikola Topić na meču sa Igokeom
Aba liga Dragana Stjepanović

Mladi srpski plejmejker, Nikola Topić, privukao je pažnju i oduševio ljubitelje košarke u Sjedinjenim Američkim Državama svojim impresivnim igrama, pre nego što se povredio tokom večitog derbija.

Sada se pojavljuju informacije koje sugerisu da bi Topić mogao biti drugi izbor na NBA draftu 2024. godine.

Poznati američki novinar Džonatan Vaserman nedavno je sastavio prognozu narednog NBA drafta za ugledni portal "Bleacher Report", u kojoj je uključio najtalentovanijeg srpskog košarkaša.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

LUDA PRIČA BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA Baba mu je vraćala lopte, a košarkaš je postao - iz inata

Zvezda - Igokea ABA liga/Dragana Stjepanović
 

- Pojava Nikole Topića bila je jedna od najvećih priča u ovom draftu, i neophodna za projektovanu klasu koja traži dostojnije prvih pet izbora. 18-godišnji plej u proseku beleži 19,2 poena i 6,6 asistencija u ABA ligi i Superkupu, konstantno pravi probleme odbrani zbog manipulacije driblingom, pametnih dodavanja, završavanja veštine i povlačenja lopte. Podseća na Šej Gildžes-Aleksandra kako stvara koristeći driblinge, promenu brzine, čvrste driblinge i ima ekslpozivnost i brzinu. Topićeva plejmejkerska strana je podjednako atraktivna, s obzirom na to koliko dobro koristi svoje telo, vidi parket i čita odbranu u pik-en-rol situacijama. NBA timovi će na kraju početi da gledaju dalje od njegovog okvira i atletskih/odbrambenih ograničenja ako Topić nastavi da stvara prednosti, završava oko koša i pruža vatrenu moć za šuteve, čak i ako njegova preciznost šuta varira. Ima previše toga na šta se može raditi sa njegovom pozicijom, proizvodnjom i godinama – stoji u izveštaju poznatog novinara, prenosi Arena sport.

ESPN je prethodno visoko rangirao Topića, pozicionirajući ga među deset najtalentovanijih mladih igrača sveta. Vaserman je nedavno otišao korak dalje, prognozirajući da bi Topić mogao biti čak drugi izbor na predstojećem draftu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading