SINOĆ SAM SE ČUO SA NIKOLOM Pešić progovorio o pitanju koje sve zanima: Jokić će igrati na Olimpijskim igrama, ali prvo mora OVO da uradi

22:27 | 29-02-2024

Košarka 0

Pitanje svih pitanja - hoće li Nikola Jokić predvoditi Srbiju u Parizu?

Svetislav Pešić
FIBA

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić gostovao je na jednoj beogradskoj televiziji i govorio o reprezentaciji, predstojećim Olimpijskim igrama i o eventualnom nastupu NBA igrača za nacionalni tim na tom takmičenju.

Pešić je istakao da ne vidi Srbiju kao favorita jer smatra da od 12 selekcija koje odu na Olimpijske igre bar deset mogu da osvoje odličje. Zato želi da sačeka sa bilo kakvim prognozama. 

- Mi još ne znamo protiv koga igramo, mi ćemo to znati u martu. Ne bih rekao da smo toliko dobri da možemo da kažemo da ne obraćamo pažju protiv koga igramo. Ja uvek obraćam pažnju jer znam kakve su tu ekipe. Od 12 timova 10 se bori za medalju - rekao je selektor Pešić, pa dodao: 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Svi pričaju o američkoj reprezentaciji, ja pričam o kanadskoj reprezentaciji. Ne smeta mi da njih proglašavjau za najveće favorite, neka i nas proglašavaju.

Naravno moralo je da se postavi pitanje i da li će se na spisku našeg nacionalnog tima pojaviti Nikola Jokić, Vasilije Micić i ostali NBA igrači iz Srbije.

- Sinoć sam se čuio sa Nikolom, a pre neki dan sa Vasom koji je dobio hvala Bogu tim u kome može da pokaže šta ume. Naravno sa Bogdanovićem koji se javio pre meča da podrži tim, sa Nikolom Jovićem... Sa svima se čujem - rekao je selektor, a na pitanje da li to znači da je moguće da se oni svi nađu u timu odgovorio je uz osmeh: "Ja mislim da ima, treba da se izbore prvo!"

Selekcija Srbije je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobedama nad Finskom i Gruzijom, a sada će naš tim biti na odmoru sve do početka priprema za Olimpijske igre u Parizu, tj. za košarkaški turnir OI koji će se igrati u Lilu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading