LESOR RAZBIO REAL PAO priredio veliko iznenađenje u Madridu, Virtus brutalan protiv Valensije

23:20 | 29-02-2024

Košarka 0

Košarkaši Virtusa ubeležili novu pobedu, ovog puta protiv Valensije rezultatom 87:74 (18:20, 26:12, 21:25, 22:18)

Evroliga
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Očekivano je utakmica bila sa nešto manje poena. Valensija je u dva navrata imala četiri poena prednosti, ali je utakmica sve vreme bila otvorena. Ono što je predstavljalo veliki problem za Virtus je što je Tornike Šengelija morao u svlačionicu zbog povrede već posle šest minuta utakmice. Od tog trenutka je Virtus izgibio ritam i Valensija je vezala devet poena za prvu osetnu prednost (20:12). Domaći su uspeli da do kraja četvrtine pronađu napadački ritam i na prvu pauzu su otišli sa samo dva poena zaostatka. 

Virtus je poveo 27:25 u drugoj četvrtini, prvi put još od ranog vođstva u prvom periodu. Od tada su izabranici Luke Bankija preuzeli inicijativu i nošeni Džordanom Mikijem i Markom Belinelijem došli do prednosti od 44:32 pred kraj prvog poluvremena. Dobili su drugi period igre 26:12 i stekli veliku prednost na poluvremenu.

Virtus je i u drugom poluvremenu igrao dosta dobro bez obzira na to što je domaća ekipa ostala bez Šengelije. Održavali su prednost od 12 poena, a Valensija se mnogo mučila sa procentima šuta i za dva i za tri. Valensiju je u kakvom takvom priključku držao Kris Džons koji je fantastično šutirao, imao je 18 poena posle tri četvrtine. To, ipak, nije bilo dovoljno da se Valensija približi više, ali je pred početak četvrte četvrtine imala deficit od osam poena, što je dostižna razlika. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

MAKABI PROTUTNJAO BERLINOM Izraelci ponizili Albu

Domaći tim nikako nije dozvoljavao Valensiji da se raziga, držao je visok nivo odbrane tokom čitave utakmice i na pet minuta do kraja je imao velikih 11 poena prednosti, s obzirom na to da je Valensija ubacila 65 do tog trenutka. U momentima kada je Valensija možda i mogla da se vrati u meč je trener gostiju, Aleks Mumbru dobio tehničku grešku i udaljio svoj tim od potencijalnog povratka. Utakmicu je zatvorio Alesandro Pajola pogođenom trojkom i doneo Virtusu prednost od 12 poena na manje od tri minuta do kraja meča. Potpuno se raspala igra Valensije u tim trenucima, pa je Virtus na kraju zabeležio ubedljivi trijumf.

U pobedničkom timu timu Virtusa je najefikasniji bio Marko Belineli sa 16 poena, dok je Miki dodao 14, a Kordinije 12 poena. Za Valensiju je jedini dvocifreni i raspoloženi bio Kris Džons sa 20 ubačenih poena. 

Ekipa Panatinaikosa napravila je sjajan rezultat pobedivši Real u Madridu rezultatom 97:86.  

Panatinaikos je u pohodu do 17. pobede prevodio neverovatni Matijas Lesor koji je postigao 26 poena i dodao sedam skokova, dok su odličnu partiju pružili Nan sa 17 poena i Slukas sa 16 poena uz šest asistencija. U redovima Reala su raspoloženi bili Jabusele sa 18 poena i Musa sa 16. Real ostaje prvi i posle 27. kola, dok je Panatinaikos trenutno treći. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading