LUČIĆEVA ISTINA: Nama je bitna utakmica, ali je Zvezdi biti ili ne biti

14:02 | 01-03-2024

Košarka 0

Košarkaš Bajerna govorio pred duel sa Crvenom zvezdom.

Vladimir Lučić
Alo/ Marko Metlaš

Jako, jako bitan meč igraju večeras košarkaši Crvene zvezde u Minhenu protiv Bajerna. Pobedom bi mogli da uhvate priključak za plej-in, dok bi ih poraz verovatno otpisao iz borbe za doigravanje.

Takvog stava je i Vladimi Lučić koji veruje da je ovo za crveno-bele utakmica biti ili ne biti u Evroligi.

- Kao i svaka druga utakmica, ali je lepša atmosfera jer veliki broj navijača dođe ovde, baš kao i kada gostuje Partizan. Volim da igram u ‘vrućoj’ atmosferi, pa zbog toga budem dodatno motivisan i u Beogradu i u Minhenu. Biće to praktično gostujući teren za nas. Važan duel za obe ekipe, za Zvezdu možda malo više, s obzirom da imaju pobedu manje od njih i ovo im je "biti ili ne biti" utakmica. Nadamo se da ćemo posle ove pauze što pre uhvatiti ritam i odigrati dobar meč - rekao je iskusni košarkaš za Sport klub.

Ne krije Lučić da mu je prijala reprezentativna pauza kako bi sanirao problem sa povredom ruke.

- Apsolutno. Nisam bio deo reprezentacije, ali mi je drago da su slavili u obe utakmice. I dalje imam određenih problema sa rukom jer sam se vratio kroz utakmice i nisam imao mnogo vremena za trening. Tih četiri ili pet dana sam proveo na terapijama i radeći specifične vežbe za ruke to uvek dobro dođe Videćemo, nadam se da ću nastaviti u ovakvom ritmu do kraja sezone, prethodna dva meseca su dobro prošla.

Vladimir Lučić ATA Images
 

Za kraj je kapiten Bajerna prokomentarisao i igre kluba u ovoj sezoni.

- Mislim da smo imali nesreću u nekim završnicama, izgubili smo dosta utakmica koje su se lomile, ali sada smo u dobrom ritmu, dobili smo 11 od prošlih 13 utakmica, osvojili smo i Kup. Gledajući rezultate i razvoj situacije, mislim da je realno da napadnemo plej-in u Evroligi, ali zato će biti potreban veliki broj pobeda do kraja sezone. Praktično, imamo pravo da izgubimo dve, eventualno tri utakmici. Šansa još postoji, ali smo svesni da će biti teško - zaključio je Lučić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading