ŠOKANTNA IZJAVA BIVŠEG IGRAČA NBA LIGE Isprozivao Jokića, Dončića i ostale Evropljane, a nije mu prvi put da ovako ponizi Srbina (VIDEO)

12:20 | 02-03-2024

Košarka 0

Bivši NBA košarkaš Gilbert Arenas skandaloznom izjavom pokušao je da omalovaži dominaciju evropskih košarkaša u najjačoj ligi na svetu

tanjug
Tanjug/Ap

Sramni Arenas jasno je stavio do znanja da ne voli igrače koji nisu iz Sjedinjenih Američkih Država.

On je u jednom potkastu rekao je da je razlog uspeha Nikole Jokića, Luke Dončića i ostalih igrača iz Evrope to što je NBA liga njima prilagodila pravila.

Bivši as Voriorsa, Vašingtona, Orlanda i Memfisa smatra da je NBA liga namerno sprečila agresivnu igru i omekšala pravlia kako bi košarkaši iz Evrope mogli da zaigraju na velikoj sceni. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ŠOKANTAN UDARAC ZA KLIPERSE Rasel Vestbruk slomio ruku, čeka ga ozbiljna pauza

- NBA je ukinula agresivnu košarku kako bi se otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima - kaže Arenas i dodaje:

- Nisu omekšali pravila za Amerikance, već samo za one koji dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina. Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, nije američki stil, to je evropski stil igre.

Nije se Arenas tu zaustavio.

- Kako da postanu globalni brend, ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su da pronađu način da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive - rekao je Arenas.

Amerikancu očito smeta dominacija Nikole Jokića i Luke Dončića, koji beleže nestvarne brojke u NBA.

Arenas je poznat po kontroverznim izjavama i ovo nije prvi put da omalovažava učinak i rezultate koje beleže momci sa Starog kontinenta.

Prošle godine je omalovažavao uspeh Nikole Jokića i Denver Nagetsa.

- Znate da Jokić može da osvoji ovo prvenstvo, ali nikoga neće biti briga. Budimo iskreni... Žao mi je, ali nikada neće biti megazvezda jer ne radi ništa što deca žele da vide - rekao je krajem maja 2023. godine bivši NBA košarkaš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading