KOJA JE PARTIZANOVA TAJNA? Iza dresova "parnog valjka" stoji malerozna priča iz prošlog veka

18:30 | 03-03-2024

Košarka 0

Ovo je malo ko očekivao.

Sava Drezgić
KK Crvena zvezda/ Đorđe Kostić

Na Evroliginom turniru, juniorski tim Partizana iznenadio je mnoge svojom opremom koja se posebno ističe - istom onom koju je crno-beli tim nosio još 1972. godine.

Iako se boje crno i belo često vezuju za Partizan, to nije uvek bio slučaj kada su u pitanju boje dresova.

Mladi košarkaši su na turniru nosili zelene dresove, što je izazvalo pažnju s obzirom na to da se zelena boja smatra nekim vrstom "malera" među starijim navijačima.

PARTIZAN IZNAD SVIH OČEKIVANJA Crno-beli juniori treći na Evroliginom turniru

Ova odluka nosi za sobom zanimljivu priču.

Toma Šatara, nekadašnji sekretar Partizana, podelio je anegdotu o tome kako je promena boja dresova pre više od pola veka dovela do loših rezultata za tim.

- U to vreme videli smo da Lokomotiva ima fantastičnu opremu. Bile su to patike i dresovi italijanske firme Kronos. Povezao sam se sa ljudima iz Kronosa, otputovao u Trst i kupio patike i nekoliko garnitura dresova. Došli smo na ideju da malo osvežimo imidž, pa smo pored crne i bele garniture uzeli i jednu mrko zelenu. Želeli smo da se odmah pojavimo u novoj opremi i novim bojama, pa smo prvu, ispostavilo se i poslednju utakmicu, u njima igrali oko Nove godine protiv Rabotničkog. Izgubili smo (76:80) u Hali sportova, pa u kubu više nikome nije palo na pamet ni da pomene novu garnituru, a kamoli da ekipu izvede na parket u zelenim dresovima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading