VEČE REKORDA I BRIGE Partizan od plus 20 do neizvesne završnice, "dupla" pobeda za treće mesto

20:42 | 03-03-2024

Košarka 0

"Parni valjak" protiv tradicionalno nezgodnog protivnika.

danilo
Marko Metlaš/Alo!

Partizan i Cedevita Olimpija su odigrali veoma zanimljiv meč u sklopu 21. kola ABA lige. Ove ekipe su se sastale u dvorani "Beogradska arena", a posle 40 minuta igre je slavila domaća i to sa 110:102 (42:24, 28:33, 17:20, 23:25). Time su crno-beli zvanično osigurali plasman u plej-of.

Samim pogledom na konačni rezultat može da se zaključi kakva je utakmica bila. Odbrane nisu bile preveliki faktor, pogađalo se iz raznih pozicija i igralo se u brzom tempu, sa mnogo poseda. 

Važno je da se napomene da su crno-beli u jednom trenutku susreta vodili i sa plus 20, ali da su u drugom poluvremenu posustali i dozvolili protivniku da se ozbiljno približi. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ipak, Beograđani su bili dovoljno pribrani da ne ispuste trijumf, pa su u poslednjem minutu rešili pitanje pobednika i to zahvaljujući borbenosti i iskustvu.

Takođe, Partizan je oborio dva rekorda ABA lige. Prvo, postigao je 42 poena u prvoj četvrtini, što je najviše za taj period u istoriji takmičenja, a drugo, sa 70 poena na poluvremenu je bio najefikasniji za bilo kojih 20 minuta neke utakmice. 

Ključni podatak za ovaj susret je to da su crno-beli slavili sa osam poena viška, pa je time stekao bolji međusobni skor u odnosu na "zmajčeke", koji su u prvom meču ovih rivala slavili sa plus četiri.

Partizan - Cedevita Olimpija 110:102 (42:24, 28:33, 17:20, 23:25)

Dvorana: "Beogradska arena"; Gledalaca: 7.611

Sudije: Nedović, Porobić, Kruljac

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović

Cedevita Olimpija: Stjuart, Radović, Radičević, Kobs, Glas, Blažič, Todorović, Džons, Klobučar, Omić, Dragić, Šaškov. Trener: Zoran Martić

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

40. minut - Kaboklo je dao mnogo važne poene na 1.7 sekundi do kraja napada. Posle tajmauta gostiju, Stjuart je pogodio trojku. Onda su Ljubljančani napravili loš faul na Kaboklu, koji je oba puta bio precizan sa penala. Cedevita Olimpija je zatim imala problem da izvede aut, Ledej je presekao, posle čega je dosuđena mrtva lopta. Potom je Blažič pokušao da pogodi trojku, promašio je, da bi se posle dogodio faul nad Ponitkom. Tada je rešeno pitanje pobednika.

39. minut - Blažič pogodio sa polustance i doveo svoj tim do jednog poseda zaostatka. Panter je potom isforsirao šut i promašio.

38. minut - Kobs i Anđušić su bili polovični sa linije penala, da bi Blažič dao poene iz kontre za novih minus pet.

37. minut - Anđušić je pogodio dva penala, da bi potom Kaboklo dao trojku iz ćoška. Partizan odlazi na nešto komforniju prednost.

36. minut - Omić ne da Partizanu da se odvoji, pogodio je polaganjem.

35. minut - Anđušić je ponovo pokazao da je raspoložen za igru. Poentirao je, da bi Panter odmah posle osvojio loptu za Partizan posle mrtve lopte, a onda je još jednom došao do koša.

34. minut - Imali su gosti šansu još više da se približe, Omić je promašio iz nemoguće pozicije, da bi potom Panter kaznio lošu odbranu protivnika. Trojkom je onda uzvratio Dragić.

33. minut . Cedevita Olimpija je ponovo na ispod 10 poena razlike i to zahvaljujući preciznom izvođenju penala Omića, da bi Radičević potom pogodio trojku. Gosti ponovo ozbiljno prete.

32. minut - Anđušić pogađa trojku iz teške pozicije, ali na skoro isti način uzvraća Blažič.

31. minut - Sporo je krenula poslednja četvrtina, nije bilo poena.

III ČETVRTINA

30. minut - Anđušić je pogodio dva slobodna bacanja, a Partizan potom imao problema da osigura defanzivni skok iako je dobro igrao odbranu. Ipak, Radičević je promašio trojku sa zvukom sirene, pa crno-beli sa plus 10 ulaze u poslednji kvartal.

28. minut - Šaškov je nastavio da dominira, pogađao je, hvatao ofanzivne skokove, ali su njegovi saigrači promašivali i tako propustili priliku još ozbiljnije da priprete.

29. minut - Ponitka je došao do poena uz faul, ali je promašio dodatno slobodno bacanje. 

27. minut - Kao da su se ekipe unervozile, pa su počele i da promašuju i da greše.

26. minut - Ledej se razigrao, ponovo je pogodio iz teške pozicije, ali kao i prošli put, Šaškov je uzvratio trojkom. Potom je Trifunović dao poene iz prodora.

25. minut - Ledej je odbio nalet gostiju, ali ne zadugo, Šaškov je pogodio trojku i smanjio zaostatak "zmajčeka" na jednocifreni.

24. minut - Kobs se razigrao i smanjio zaostatak Cedevita Olimpije na samo minus 10.

23. minut - Nije bilo poena, obe ekipe su promašile po nekoliko šuteva.

22. minut - Posle nekoliko promašaja, Ledej je istrčao kontranapad i iznudio faul za penale. Bio je precizan oba puta.

21. minut - Ledej drugo poluvreme otvara pogotkom prepoznatljivim šutom jednom rukom, da bi odmah potom uzvratio Dragić trojkom. Avramović je onda učinio isto, potom je Omić lako poentirao.

II ČETVRTINA

20. minut - Ponitka se razigrao i trenutno je igrač koji najviše trči na terenu. Ipak, tempo je postao sporiji jer se skoro svakog napada izvode slobodna bacanja. Poluvreme - 70:57.

19. minut - Ponovo se igra maltene bez odbrana, ekipe pogađaju kao na traci. Kobs i Kaboklo su bili precizni sa linije za slobodna bacanja.

18. minut - Napad "zmajčeka" je odbio Ponitka košem uz faul, da bi potom ekipe razmenile po dva poena.

17. minut - Dragić dva puta zaredom pogodio koš uz faul. Ljubljančani prete.

16. minut - Kaboklo atraktivno zakucava na asistenciju Pantera, da bi potom Cedevita Olimpija dala trojku. Trener Obradović je zatražio tajmaut.

15. minut - Crno-beli gube lopte, a Cedevita Olimpija kažnjava i lakim poenima smanjuje zaostatak.

14. minut - Partizan je ubrzao tempo i pogodio nekoliko poena.

13. minut - Igra se neuporedivo tvrđe nego ranije, greške su češće, a Dragić je u međuvremenu promašio dva slobodna bacanja.

12. minut - Anđušić se sjajno snašao i došao do poena. Gregor Glas povezao četiri poena.

11. minut - Ekipe su razmenile po dva poena i utisak je da se više ne igra tako efikasno kao na početku.

I ČETVRTINA

10. minut - Blažič promašio dva penala, da bi potom po trojku razmenili Šaškov i Anđušić. Avramović je onda pogodio trojku na osam sekundi do kraja, da bi potom Anđušić ukrao loptu i pogodio dvojku sa zvukom sirene za 42:24!

9. minut - Partizan došao do maksimalnih plus 13, Avramović ponovo došao do poena.

8. minut - Avramović nastavlja da teroriše odbranu Ljubljančana, dao je dva poena pogodivši slobodna bacanja. Onda je Anđušić pogodio iz prodora, a sudija svirao silaznu putanju.

7. minut - Danilo Anđušić se lepo snašao u reketu i došao do poena.

 

6. minut - Avramović se razigrao i pogodio pet uzastopnih poena, a u međuvremenu je Stjuart atraktivno zakucao.

5. minut - Cedevita Olimpija je uzvratila serijom od 6:0.

4. minut - Panter je postigao trojku i tako doneo prvo dvocifreno vođstvo Partizanu - 19:9. Serija je sada povećana na 13:0. Džons ju je prekinuo poenima sa poludistance.

3. minut - Partizan se razigrao i konačno odbranio neki napad. Odmah je stigao do nešto osetnijeg vođstva i to zahvaljujući seriji od čak 10:0. Tajmaut gostiju.

2. minut - Stjuart pogodio novu trojku za goste, Panter odmah uzvratio sa poludistance.

1. minut - Kaminski sjajno zakucao na početku meča, Blažič uzvratio trojkom, da bi Doužer onda pogodio dva slobodna bacanja.

18.34 - Partizanu u protokolu nema Džejmsa Nanelija, Ognjena Jaramaza i Tristana Vukčevića, dok kod Ljubljančana nema Luke Ščuke.

18.25 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 21. kola ABA lige u kojoj se sastaju Partizan i Cedevita Olimpija. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Minhena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Standings provided by Sofascore

Komentari(0)

Loading