"NEĆU DA UGUŠIM JOVIĆA" Trener Majamija se smejao nakon Nikolinog isključenja

09:20 | 06-03-2024

Košarka 0

Bitno je kada trener ima takvo poverenje.

jovic
Stacy Revere / Getty images / Profimedia

Mladi košarkaš Nikola Jović (20) došao je u žižu interesovanja nakon isključenja tokom nedavnog meča između Majamija i Detroita. Jović nije završio meč, ali je njegov tim ipak trijumfovao rezultatom 118:110.

On je dobio drugu tehničku sredinom treće deonice, što ga je nateralo da rano napusti teren. Šef stručnog štaba Hita, Erik Spolstra, imao je neobičnu reakciju na ovo isključenje, smešeći se kako na terenu, tako i na konferenciji za medije nakon meča.

- Neću pokušati da 'ugušim' to, volim strast, volim kad neko pokazuje energiju. Video sam mnogo igrača koji imaju reakcije, bace loptu, nije uradio ništa loše za tu prvu tehničku. Za drugu, dozvoljeno je da reagujete, to je normalno na meču.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SRBINOVA DRAMA Isključen na PRAVADI BOGA, cela Amerika stala na Nikolinu stranu (VIDEO)

Prva tehnička greška dosuđena je Joviću zbog bacanja lopte na početku druge četvrtine, dok je drugu dobio sredinom treće deonice. Druga situacija dešava se tokom borbe za skok, gde je Jović izbacio loptu, što se vidi na snimku, ali arbitri su drugačije ocenili situaciju, dosuđujući mu faul. Njegova reakcija na ovu odluku rezultirala je isključenjem.

- Hoće li biti lekcija? Da, definitivno. Ali, u isto vreme volim te emocije, entuzijazam, vidi se da mu je stalo. To je pokazatelj sazrevanja. Kada sazrevaš onda tvoja ličnost izlazi malo više na videlo i to je dobra stvar.

Iako mnogi stručnjaci možda ne bi delili istu smirenost kao trener Spolstra, on je zadržao pozitivan ton, smešeći se čak i na pitanje novinara o Joviću. Mladi košarkaš je završio meč sa 8 poena, 4 skoka i 2 asistencije, a novinare je posebno zanimalo kako trener vidi njegovo uklapanje na terenu s centrom Bemom Adebajom, primetivši njihovu odličnu saradnju.

- Hoćemo li imati akcije za njih dvojicu? Ne znam, lopta mora da se kreće. Znam da obojica imaju sjajne veštine, kada dvojica visokih igrača mogu da dodaju, da kreiraju akcije, da završavaju na obruču, sve to daje raznovrsnost našoj igri. Nikola nam takođe pomaže da trčimo, ja to volim, mislim da i igrači to vole, donose takve stvari lake poene. Njegova dodavanja, veštine, sve to se sjajno uklapa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading