ŽURKA KNEŽEVA Oslabljena Zvezda u Monaku igra nesvakidašnji meč, u glavnoj ulozi miljenik „grobara“

06:00 | 07-03-2024

Košarka 0

Košgeteru tima trenera Obradovića fali 12 poena da ispiše stranice istorije Evrolige

Majk Džejms
EPA/Andrej Cukic

 

Majk Džejms večeras ulazi u anale Evrolige kao najefikasniji svih vremena - potrebno mu je samo 12 poena - a Zvezda će se truditi da, naravno, pokvari najavljeni spektakl u Monaku. Može li, ipak, osetno oslabljena do eventualnog iznenađenja?

Janis Sferopulos EPA/Andrej Cukic
 

Trener crveno-belih Janis Sferopulos, naime, nema na raspolaganju petoricu prvotimaca. Miloš Teodosić je zbog povrede propustio i prošlo gostovanje (Bajern), Trej Tompkins i Nikola Topić su u procesu rehabilitacije, Dalibor Ilić se razboleo, dok je Dejan Davidovac dobio voljno jer je postao otac.

Vasilis Spanulis EPA/Andrej Cukic
 

Najbolji strelci Evrolige

1. Vasilis Spanulis            4.455 (12,44)

2. Majk Džejms                4.444 (16,46)
3. Nando de Kolo            4.396 (15,26)
4. Huan Karlos Navaro   4.152 (12,18)
5. Serhio Ljulj                 3.872 (9,75)
* u zagradi prosek po meču

- Teško je igrati bez plejmejkera, imamo samo Jaga dos Santosa. Hanga mu pomaže. Pojedini timovi teško igraju bez jednog plejmejkera, nama nedostaju dvojica. Tompkins trenira individualno, nadam se da će u naredne dve nedelje biti u mogućnosti da pomogne timu. Davidovcu sam dao dva slobodna dana, postao je otac. Želim da provede vreme s porodicom i bebom, mi smo pre svega ljudska bića, tek onda sportisti. Ilić je bolestan - rekao je Sferopulos.

Tim srpskog trenera Saše Obradovića je ostvario šest evroligaških pobeda u nizu, poslednju na gostovanju Barseloni. Protiv Zvezde je veliki favorit.

- Moramo taktički da odigramo dobru odbranu i da pokušamo da naškodimo njihovom napadu. Znamo da su tim za fajnal-for, ali borićemo se za naše šanse - najavio je Sferopulos.

Majk Džejms Alo!/Marko Metlaš
 

Prekid meča posle 12. poena

Monako je objavio protokol ukoliko, to jest kad Džejms ubaci 12. poen. Ako se to desi u prvoj ili drugoj četvrtini, igra se prekida da bi se 33-godišnjem Amerikancu dodelila specijalna lopta. Isti scenario sledi ako rekord padne u naredne dve četvrtine a razlika bude 10+ poena, a ako razlika bude manja, čekaće se tajm-aut.

- Džejms ima veliko poštovanje s moje strane, jedan je od najboljih ikada do sada u Evropi. Sećam se kad je počeo karijeru u Grčkoj u mom bivšem timu Kolososu - kaže Sferopulos.

Zvezda s 11 igrača na strašne „kneževe“ koje predvodi Majk Džejms, miljenik „grobara“.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading