SJAJAN OSEĆAJ POSLE VELIKE POBEDE Dušan Alimpijević za sport.alo: Ovo je dokaz da smo na pravom putu, ciljevi za ovu sezonu su već premašeni

17:22 | 07-03-2024

Košarka 0

Košarkaši Bešiktaša plasirali su se u četvrtfinale Evrokupa pobedom nad favorizovanom ekipom Gran Kanarije rezultatom 80:78

Alimpijević
EPA-EFE/VALDA KALNINA

Gosti su posle preokreta slavili protiv Gran Kanarije sa 80:78 i tako prošli dalje među osam najboljih u Evrokupu. 

Marko Simonović je sa 10 poena i 9 skokova bio najbolji u svom timu, mada je efikasniji bio Džona Metjuz sa 14 poena, dok je Anhel Delgado ubacio 11 poena. 

Tursku ekipu čeka meč četvrtfinala protiv Hapoela iz Tel Aviva. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

BILO JE VREME Alimpijevićev Bešiktaš izbacio šampiona Evrokupa, srpski trener imao jaku poruku

Trener Bešiktaša Dušan Alimpijević za sport.alo je izneo svoja očekivanja posle velike pobede u Evrokupu i govorio o očekivanjima u nastavku sezone. 

- Sjajan osećaj posle velike pobede. Šampion Evrokupa da se pobedi na strani protiv Gran Kanarije zaista nije lako. Imamo primere Baskonije i Real Madrida kao evroligaške ekipe koji su gubili utakmice u gostima kod njih, tako da, čini mi se da smo se dobro spremili i da smo dobro odigrali. Ekipa je karakterno iznela ovu utakmicu, nismo odustajali. Znali smo da će ovo biti utakmica na jednu dve lopte, ali odgovorili smo čvrstinom i fizikalnošću. Što se tiče sledećeg protivnika Hapoela, oni su odlučili da sledeću utakmicu igraju u Litvaniji, jer tamo vlada veliko interovanje za njih, biće sigurno 4.000 ili 5.000 njihovih navijača. Igra se samo na jednu utakmicu, tako da moramo biti skoncentrisani od prve do poslednje sekunde. Što se očekivanja tiče, mi idemo iz utakmice u utakmicu. Ova je bila važna zbog ekipe, zbog samopouzdanja, ovo je dokaz da smo na pravom putu. Ciljevi za ovu sezonu su već premašeni sa fajna-forom nacionalnog kupa, na trećem mestu smo u nacionalnom prvenstvu i evo sad u četvrtfinalu Evrokupa - rekao je Alimpijević za sport.alo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading