"BRATE, HOĆEŠ DA ME UVALIŠ U PROBLEM?" Džejms se oglasio posle obaranja rekorda: Moram da budem sebičan

09:36 | 08-03-2024

Košarka 0

Ušao je u istoriju Evrolige.

print
Printscreen/Twitter

Prethodno veče u Evroligi je bilo u znaku Majka Džejmsa koji je u utakmici protiv Crvene zvezde oborio rekord Vasilisa Spanulisa po broju ubačenih poena u elitnom takmičenju. Zbog ovoga je u jednom trenutku došlo do prekida u Monte Karlu, kako bi bilo obeleženo ovo dostignuće. 

TRENUTAK ZA ISTORIJU Pogledajte koš Džejmsa kojim je postao najbolji strelac Evrolige (VIDEO)

Naravno, posle meča se na konferenciji za medije pojavio spomenuti košarkaš, koji je odgovarao na pitanja novinara:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Nije bilo teško iz emotivnog ugla, neću biti previše emotivan sve dok kasnije ne u nekom momentu ne budem razmišljao o ovome. Fokus mi je bio na to da pobedimo, pa da bude rekord uz poraz, bilo bi čudno. Hteo sam da pobedimo i da pažnja o rekordu ne utiču na saigrače - počeo je Džejms.

Potom je govorio o ciljevima...

- Naš prvi cilj je da obezbedimo mesto u plej-ofu, pa mesto na fajnal-foru i onda titula. Bili smo među četiri najbolja tima prošle godine, nismo došli do borbe za pehar, hoćemo još jednu priliku za to.

Kako je rekao, ceni to što je pokazana ljubav prema njemu:

- Ne uživam u pažnji previše, mada je lepo kada ljudi pokažu ljubav i cene ono što ste uradili. Mislim da su i porodica i prijatelji dolazili i ranije, sada su došli zajedno zbog očiglednog razloga. Lepo je što su tu i što su došli, neću moći da spavam baš sa toliko ljudi, ali dobro. Šalim se malo naravno. Pažnja koju sam dobio, možda je bila malo previše za mene. Zato sam fokus hteo da prebacim na igru. Na leto ću verovatno više moći da razmišljam o tome, imaću odmor, moći ću da radim na takvim stvarima. Proslaviću, pa ću nastaviti da radim.

Važno je bilo da se rekord obori što pre...

- Mislio sam i ja da je važno da to bude što pre, mada su to stvari koje ne možeš da fosriraš, promašio sam tri-četiri otvorena šuta. Mislio sam da je bitno da se sa tim završi brzo, da se fokusiramo na pobedu. Srećan sam što smo ostvarili i pobedu i rekord.

Džejms je onda bio malo "sebičan"...

- Cenio bih titulu Evrolige sigurno, mnogi osvoje titulu, ali je samo jedan najbolji strelac. Moram da budem malo sebičan, želim i jedno i drugo.

Možda njegov uspeh "pogura" i druge američke košarkaše da dođu i da igraju u Evropi.

- Svačija situacija je drugačija, neki hoće u NBA, hoće da se oprobaju u Razvojnoj ligi. Za mene je ovo bio put koji sam izabrao. Nadam se da će Evroliga nastaviti da raste i da će doći još Amerikanaca i da će igrati ovde. Ko zna, nadam se. Neki bi mogli da probaju.

Otkrio je i da se čuo sa Vasilisom Spanulisom:

- Pričao sam sa Spanulisom, mislim da ima utakmicu sa svojim timom. Malo smo razgovarali, uvek sam bio njegov fan, nadam se da je situacija ista i sa njim. Verovatno ćemo se čuti opet posle rekorda.

Za kraj je bio upitan kome bi želeo da se zahvali na tome što je uspeo da obori rekord:

- Brate, hoćeš da me uvališ u problem. Nemam spisak, nisam ga spremio, zaboraviću nekoga ako krenem. Daću jedan kliše odgovor. Moja majka - zaključio je Majk Džejms.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading