PO OVOM PODATKU - PARTIZAN JE NAJGORI Željko Obradović se hvata za glavu, njegovi igrači su ispod svakog proseka po jednom parametru

17:30 | 10-03-2024

Košarka 0

Neverovatno.

Željko Obradović
Bane T. Stojanovic/ATAImages

Košarkaši Partizana su se u petak uveče susreli s još jednim porazom u neizvesnoj završnici, nastavljajući seriju mečeva na jednu loptu koja karakteriše ovu sezonu.

I čak i najmanje iskusni ljubitelji košarke mogu primetiti gde se krije glavni izazov za crno-bele, što je takođe ukazao i trener Željko Obradović - izostanak asistencija.

Obradović je uvek bio poznat po svojim timovima koji su se isticali odličnim protokom lopte i visokim brojem asistencija, što je bilo ključno prošle sezone tokom izuzetnog nastupa u fajnal-foru Evrolige.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Međutim, ove sezone, taj element je negde izgubljen.

Željko Obradović posle poraza od Splita FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg
 

"MORAMO DA PROMENIMO ČIP" Obradović se oglasio pred sledeći meč Partizana: Ukoliko želimo pozitivan rezultat...

Kapiten Kevin Panter očigledno često bira soliranje, a sebičluk je bio vidljiv i u poslednjem napadu protiv Milana kada je Zek Ledej propustio priliku da uposli Danila Anđušića, koji je imao otvorenu poziciju. Imajući u vidu Anđušićev učinak tokom meča, postojala je realna šansa da njegov koš donese Partizanu pobedu.

Međutim, ključni faktor je ponovo izostao - asistencija. Upravo po tom parametru, Partizan je najslabiji tim u Evroligi.

Naime, Partizan beleži svega 15,1 asistenciju po utakmici u elitnom takmičenju, ukupno 422 na 28 odigranih mečeva. Ispred beogradskog tima nalaze se Žalgiris sa 15,8 asistencija po meču, dok Bajern ima 16.

Crvena zvezda se drži solidnog osmog mesta po ovom parametru, ostvarujući prosečnih 18 dodavanja po utakmici, odnosno ukupno 503. Na vrhu tabele prednjači Real Madrid sa neverovatnih 20,7 asistencija po meču.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading