ALEKSA, JA BIRAM TEBE Avramović je POKEMON i evo zašto Partizan to mora da iskoristi

07:00 | 11-03-2024

Košarka 0

Čačanin je u zanimljivoj fazi karijere.

Aleksa Avramović
ATA Images; Printscreen/Youtube

Sve je krenulo iz Borca u kome je dominirao. Naravno, Aleksa Avramović je tada bio mlad, nije sazreo, ali je potencijal bio očigledan. Jednom prilikom je dao čak 47 poena u Košarkaškoj ligi Srbije što je bilo dovoljno da stekne epitet novog srpskog košarkaškog bisera.

OVAKO MOŽEMO DO PLEJ-OFA Avramović posle sjajne partije: Ako nastavimo ovako, ostvarićemo ciljeve

Usledio je inostrani angažman, gde je delovalo da je takozvana Čačanska baterija pomalo izgubila svoj put. Menjala je klubove, ali nije dobijala ono što je tražila - razvoj i zrelost, uz napomenu da je i u "belom svetu" igrala veoma dobro.

Najbolja odluka u karijeri Avramovića je bila da se vrati u Srbiju, gde je potpisao ugovor sa Partizanom. Rad sa trenerom Željkom Obradovićem možda jeste bio malo naporan, ali je bio plodonosan. Tražio je Aleksin sugrađanin ulogu za njega, ona se stalno menjala i imala je brojne faze. Posle više godina napornog rada, izgleda da smo dobili konačan "proizvod".

Kada se pogleda razvoj Alekse Avramovića, sve neodoljivo podseća na čuvenu crtanu seriju "Pokemoni". Čačanin je, kao i stvorenja u spomenutom "animeu", prošao kroz pravu evoluciju, pa smo imali prilike da vidimo razne njegove verzije - od klasičnog košgetera, preko defanzivnog specijalca, do pravog lidera na terenu.

Igrački put srpskog reprezentativca je jedan od zanimljivijih u svetu košarke. Neverovatno je šta su treneri sve od njega tražili u karijeri, a to je sve bilo neophodno da bismo dobili košarkaša kakav je Avramović danas. 

Samim tim što je Aleksa trenutno najbolja verzija sebe, Partizan bi trebalo to da iskoristi, pošto ne bi bilo čudno da na njegovu adresu stigne "ponuda koja se ne odbija", jer nema sumnje da je bek privukao pažnju na sebe, pogotovo partijama u poslednje vreme.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading