MICIĆ OSVAJA AMERIKU Vasini saigrači U EKSTAZI zbog Srbina

13:32 | 12-03-2024

Košarka 0

Micićevi saigrači oduševljeni umećem našeg igrača.

Vasilije Micić
AP Photo

Kakav je samo potez bio odlazak Vasilija MIcića iz Oklahome u Šarlot. Prosto u redovima Hornetsa srpski plejmejker blisa pošto je dobio pravu priliku.

Tokom februara je 30-godišnji plejmejker u proseku po utakmici ubacivao 13,8 poena uz 6,2 asistencije. Zato i ne čudi što su Micićevi saigrači oduševljeni šta sve može da uradi na terenu.

- Ima visok IQ. Kada stvari na terenu postanu komplikovane, on će ući i promeniti tempo igre. Vidi stvari pre nego što se dogode. Čita situacije, čita sve u napadu. Odličan je za nas - rekao je jedan od glavnih igrača ekipe - Majls Bridžis.

Jasno je krilnom centru da je Miciću potrebno još vremena da se prilagodi svim zahtevima u NBA ligi.

- Teško je, jer postoje određeni problemi u komunikaciji, ali on brzo kapira stvari. Ne možete da se ljutite na njega jer radi sjajan posao u organizaciji tima. To je sve što možemo da tražimo - zaključio je Amerikanac.

Vasilije Micić AP Photo
 

 

I sam Micić je svestan da mora još da prilagodi igru potrebama Šarlota.

- I dalje se pronalazim. Sve je mešavina situacije koja me je zatekla. Imamo dosta povređenih igrača i to je nešto što mi je otvorilo veliki prostor u pogledu minutaže. Ali u isto vreme imam 30 godina i već sam nekako oblikovao svoju igru. Dolazim posle pet dogina igranja na isti način. Dakle, nije lako prilagoditi se da bi se uklopio u tim kome je potrebno više kreatora ili dodavača - šta god da je. Pokušavam da pronađem miks, da budem agresivan, da postižem poene. Ali u isto vreme da igram na pravi način - poruka je Micića.

Nama se čini da ukoliko Vasa ovako nastavi - Amerika će o njemu tek da priča.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading