STIGLA ZVANIČNA POTVRDA Bodiroga na čelu Evrolige do 2028. godine

16:00 | 13-03-2024

Košarka 0

Predsednik elitnog košarkaškog takmičenja dobio novi mandat

Dejan Bodiroga
ATA Images

Dejan Bodiroga ostaje i dalje predsednik Evrolige! Elitno košarkaško takmičenje je objavilo da je Bodiroga dobio novi mandat i da će biti na čelu ove organizacije i to do 2028. godine. 

To je odluka upravnog odbora, a pored Bodiroge, mandat je produžen i Pauliusu Motiejunasu koji je izvršni direktor. 

Njima dvojici su članovi UO odali priznanje na dosadašnjem radu, a posebno na izvesnom ulasku Dubaija u Evroligu, pošto će 69.000.000 evra se seliti u kasu u naredne tri godine, od čega čak 65.000.000 evra ide u vidu raspodele na adrese akcionara. 

PARTIZAN JURI PLEJ-IN, ZVEZDA U (NE)MOGUĆOJ MISIJI Paklen raspored "večitih" rivala do kraja regularnog dela Evrolige

- Pod njihovim rukovodstvom, Evroliga je pokrenula ključne inicijative: generisanje većeg interesovanja nego ikada za digitalne platforme i televiziju; postavljanje novog rekorda posećenosti navijača koji pune hale; održavanje redovnih kontakata sa različitim akterima kako bi se došlo do prihvatljivih rešenja za dobrobit košarke; identifikovanje mogućnosti saradnje na novim tržištima van panevropskog ekosistema - navodi Evroliga na zvaničnom sajtu. 

Bodiroga je predsednik Evrolige postao 14. septembra 2022, a prethodno je ugovor obnovio 15. juna 2023, da bi sad dobio novi, četvorogodišnji, mandat. Njegov prvi saradnik, Paulius Motiejunas je izvršni direktor od 15. juna 2023, a ranije je bio angažovan kao predsednik Žalgirisa iz Kaunasa.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading