BIVŠI TRENER PARTIZANA SANJA EVROLIGU Božić i London utišali Kluž i prošli u polufinale Evrokupa

20:25 | 13-03-2024

Košarka 0

Izabranici Petra Božića pobedili su Kuž u Rumuniji sa 91:79, izborili su plasman u polufinale Evrokupa

Petar Božić
Marko Metlaš/Alo

Sada ih očekuju okršaji sa boljim iz duela između Pariza i Huvenutuda.

Podsećanja radi, za mesto u finalu su potrebne dve pobede. 

Prevagu na tasu Londona doneli su Sem Deker sa 22, David Nvaba sa 13, Džoš Šarma sa 12, Konor Morgan sa 11 poena. Kod Kluža, Brajsi Džons je postigao 23. Di Džej Sili i Mareks Mejeris po 15 poena. 

London je odlično otvorio meč. Sjajna atmosfera koju su napravili navijači Kluža bili su dodatna inspiracija, pa su izabranici Petra Božića, tokom prve deonice vodili sa 22:12, a ovaj period igre dobili sa 29:18. Kluž je nastojao da stigne do egala, imao je veliki vetar u leđa sa tribina, ali je London igrao sjajno u oba smera, pa je na poluvremenu imao kapital od 14 poena – 51:37.

PARTIZAN JURI PLEJ-IN, ZVEZDA U (NE)MOGUĆOJ MISIJI Paklen raspored "večitih" rivala do kraja regularnog dela Evrolige

Sem Deker je postigao 16, Konor i Metju Morgan po osam poena. Kod Kluža, Brajsi Džons je postigao 14, Di Džej Sili sedam, Mareks Mejeris šest poena.

Uoči poslednjeg kvartala, delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene. London je vodio sa 74:60, kontrolisao je dešavanja na parketu, dok je sa druge strane bilo jasno da se igrači Kluža muče u oba smera, da imaju velikih problema da se izbore sa pritiskom i značajem utakmice. Navijači Kluža su i dalje verovali, pružali su veliku podršku sa tribina, ali su i oni utihnuli kada je London pobegao na 80:60.

Podsećanja radi, u prvom četvrtfinalnom meču, Burg je na svom parketu slavio protiv Prometeja 95:82, pa će se za mesto u finalu boriti protiv boljeg iz duela između Hapoela iz Tel Aviva i Bešiktaša.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading