PARTIZAN PROTIV SEBE I ISTORIJE Crno-beli u Blaugrani traže senzaciju, a gledaće se i u Istanbul

09:42 | 14-03-2024

Košarka 0

Košarkaše Partizana u 29. kolu Evrolige dočekuje možda i najteži zadatak koji bi mogli da imaju u ovom trenutku - gostovanje Barseloni.

ata
ATA Images

Meč u Blaugrani je na programu od 20 časova i 30 minuta, a ekipa Željka Obradovića će u duel protiv drugoplasiranog tima Evrolige ući rasterećeno, što bi moglo otvoriti prostor za hrabro izdanje.

Već smo videli ove godine u režiji Crvene zvezde da Blaugrana nije neosvojiva tvrđava, te da se protiv Barselone i te kako može igrati, a Partizan poljuljanog samopouzdanja bi upravo na jednom ovakvom meču mogao da potraži izraz iz krize i "pročišćenje" u glavi, čak i ukoliko ne ostvari trijumf.

Psihološki momenat je, u ovom trenutku, ključan pred samu završnicu elitnog evropskog takmičenja, gde će "parni valjak" imati seriju utakmica na svom parketu, gde će pred svojim navijačima imati priliku da dođe do plasmana u plej-in.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ONI SU FAVORITI ZA OSVAJANJE TITULE Željko Obradović pred gostovanje Barseloni

Partizan protiv istorije

U ovom veku Partizan nije uspeo da ostvari trijumf protiv Barselone na gostujućem terenu, a odnos u međusobnim duelima u protekle 24 godine glasi 10:3 na stranu španskog rivala.

Od kako se vratio u Evroligu nakon nekoliko godina posta, "parni valjak" nije uspeo da zabeleži pobedu nad Barselonom, pošto su crno-beli dva puta poraženi prošle sezone, dok je i u prvom meču ove sezone u Areni tim Rodžera Grimaua odneo trijumf.

kkp Printscreen/Youtube/BC Partizan TV
 

Šta kaže Željko?

- Igramo protiv tima koji ima zaista veliki kvalitet, i igraju veoma dobro ove godine. Tim koji je sigurno među glavnim favoritima za fajnal for, i za osvajanje titule. Vraćajući se na početak Evrolige, kada smo igrali sa njima prvu utakmicu, ništa se tu nije promenilo previše, oni imaju stravičan kvalitet, i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica, ako želimo neki povoljan rezultat. Ako analiziramo naše tri poslednje utakmice i način na koji smo izgubili – Bolonja, Minhen i Milano – to je sve preslikano. Uzroke treba tražiti u nama, ne u protivniku - rekao je Željko Obradović i dodao:

- Nemamo razlog da se bavimo kalkulacijama. Idemo utakmicu po utakmicu, posle igramo dosta utakmica kod kuće, tu je i duplo kolo, nije dobro baviti se kalkulacijama. Treba do kraja da se borimo i ostanemo u igri za plje-in.

Grimau Marko Metlaš
 

Šta kaže Grimau?

- Tim je dobro. Raspored nam ne dozvoljava da se previše radujemo ili da tonemo. Ovo je važna utakmica, jedini način da se pobedi ekipa kao što je Partizan jeste pokušaj da odigramo veoma dobru utakmicu. Biće teško i konkurentno, ali siguran sam da ćemo imati spektakularanu atmosferu u dvorani. Nadam se da će navijači uživati u našoj igri. Partizan je veoma kompletan tim, sa mnogo sistema i veoma dobrim igračima. Moramo da budemo pažljivi na sve punih 40 minuta - izjavio je Grimau i sa velikim poštovanjem govorio o Željku Obradoviću:

- On je živa legenda košarke, ima mnogo znanja, veoma je dobar, ali mi ćemo se truditi da ga minimiziramo.

Meč Barselona - Partizan sudiće Olegs Latiševs, Pjotr Pastusijak i Arturas Sukis.

Podjednako će biti bitno crno-belima i ono što će se dešavati u Istanbulu, gde će Valensija, ekipa sa kojom se bore za deseto mesto, igrati meč sa Fenerbahčeom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading