ZVEZDO, OVO JE POSLEDNJI VOZ Crveno-beli protiv "beogradskog" Makabija, a za njih će navijati i Partizan

09:56 | 14-03-2024

Košarka 0

Pred košarkašima Crvene zvezde je novi izazov u elitnom evropskom takmičenju, pošto će se ekipa Joanisa Sferopulosa od 19 časova sastati sa ekipom Makabija.

ata
ATA Images

Izraelski velikan se već uveliko "odomaćio" u Beogradu, u kome žuti nastupaju tokom dobrog dela ove sezone, te će crveno-beli imati zadatak da prekinu njihov niz od dve pobede u Evroligi.

Ipak, ostaje pitanje koliko je Crvena zvezda "zagrejana" da održi bilo kakve teoretske šanse da se domogne plej-ina elitnog evropskog takmičenja, pošto trener Jaonis Sferopulos ni na ovom meču neće moći da računa na Miloša Teodosića, koji se pokazao kao apsolutni lider ove sezone.

Stoga, oslabljeni sastav crveno-belih pokušaće da održi ono što niko ne može da im oduzme, čak i kada je situacija loša - nadu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

MOĆNA PORUKA Delije se oglasile pred Makabi i evo šta su imale da poruče

Detalj sa meča Crvena zvezda - Žalgiris ATA Images
 

Partizan će "navijati" za Zvezdu

 

Ono što je interesantno jeste da bi od ovog meča, u slučaju pobede Crvene zvezde, korist mogao da ima i večiti rival, ekipa Partizana.

Ponos Izraela pred 29. kolo beži crno-belima dve pobede i nalazi se na devetom mestu, dok tim Željka Obradovića deli desetu poziciju sa Valensijom.

Stoga, eventualni poraz Makabija mogao bi da poveća šanse Partizanu da se u finišu Evrolige potencijalno domogne i višeg plasmana, koji bi mogao da donese i eventualnu prednost domaćeg terena u plej-in fazi, ukoliko se u nju plasira.

Crvena zvezda, sa druge strane, još uvek ima teoretske šanse da se domogne famoznog desetog mesta, ali bi timu Joanisa Sferopulosa za tako nešto bile potreben sve pobede do kraja regularnog dela, te da u tom slučaju čekaju da im se poklope rezultati.

Sferopulos Marko Metlaš
 

Šta kaže Sferopulos?

Janis Sferopulos, trener beogradskog tima, neće moći da računa na sve igrače i ovoga puta. Van rostera će biti Miloš Teodosić, Nikola Topić i Trej Tompkins.

- Igramo protiv snažnog tima, koji može da igra u sjajnom ofanzivnom ritmu. Znamo da moramo da budemo dobri u defanzivi. Imaju dosta igrača koji mogu da nam naprave problem i zato moramo da budemo generalno dobri na svakoj poziciji, individualno i kao tim, da zaustavimo njihovu napadačku igru. Moramo da budemo pametni u napadu, da budemo spremni da uradimo šta treba u odbrani. Moramo sve vreme da budemo koncentrisani, da čitamo njihovu igru i igramo na pravi način. Očekujem pomoć navijača. Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč - rekao je Janis Sferopulos uoči meča.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading