SFEROPULOS SE OTVORIO Ovako je trener Zvezde objasnio poraz od Makabija

22:04 | 14-03-2024

Košarka 0

Trener crveno-belih opišran posle novog poraza u Evroligi.

Janis Sferopulos
Alo/ Marko Metlaš

Ispustila je Crvena zvezda prednost od čak 18 poena razlike i na kraju upisala poraz od Makabija. Jasno je bilo da treneru Janisu Sferopulosu nije bilo do priče, ali je ipak detaljno sve objasnio.

Grčki stručnjak je pokušao da pronađe razloge poraza od izraelskog tima.

-  Kao što ste videli, mislim da smo igrali dobro prvo poluvreme. Pratili smo plan, igrali smo dobru odbranu, igrali smo pametno… Na poluvremenu smo pričali o tome kako će Makabi da reaguje u nastavku meča. Makabi je promenio taktiku, igrali su presing na našim bekovima, što je rezultiralo lakim poenima iz kontre. U četvrtoj četvrtini bio je vidan umor i taj presing koji su igrali ostavio je traga na nama. Bili su aktivni na skoku u napadu i postigli 53 poena u drugom poluvremenu. Čestitam Makabiju na pobedi, ali i mojim igračima na požrtvovanju. Dali su sve od sebe i borili se do samog kraja. Imali smo defecit što se tiče organizatora igre, ali smo se borili koliko smo mogli. Da biste pobedili meč nekad je potrebno imati pun sastav. Bez organizatora igre nismo mogli da pružimo partiju koja se od nas očekuje. Nećemo posustajati, želimo jako da završimo Evroligu. 

Potvrdio je Sferopulos da je Jago dos Santos otišao u bolnicu zbog potresa mozga.

- U pitanju je potres mozga, blaži potres mozga. Osećao se dobro u svlačionici, ali morao je da ode u bolnicu.

Janis Sferopulos Alo/ Marko Metlaš
 

 

Upitan je bio grčki stručnjak o napadu Zvezde dok na parketu nema Miloša Teodosića.

- Nije samo van terena bio Teodosić. Danas na parketu nisu bili Nedović, Lazić, nedostajao nam je Topić – znači nije samo Miloš. Kada se svi vrate imaćemo više opcija u napadu.

Govorio je Sferopulos i o Treju Tompkinsu koji još uvek nije debitovao za Zvezdu.

- Krenuo je sa individualnim trenerima, ali biće potrebno vremena da se vrati u igrački pogon. Iz dana u dan pratimo njegovu sitaciju. Radi jako naporno da se vrati na teren, ali ne mogu da kažem kada će biti na terenu - zaključio je trener crveno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading