Gde je (i šta radi) Kevin Panter?

22:35 | 14-03-2024

Košarka 0

Nije više nikakva tajna da Kevin Panter ove sezone ne deluje ni kao bleda senka onoga što smo imali prilike da gledamo od njega prethodne takmičarske godine.

Kevin Panter
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kada izgubite na gostovanju kao što je Barselona, čak i ubedljivo, to nije nešto što se inicijalno može zameriti bilo kojoj ekipi u Evropi, pa tako ni Partizanu.

Ekipa Rodžera Grimaua je, pogotovo na domaćem parketu, noćna mora za dobar deo Starog kontinenta, a u takvim okolnostima crno-beli su uspeli da 30 minuta u Blaugrani deluje kao ravnopravni protivnik.

Početkom odlučujućeg perioda rezultat je glasio 74:70 u korist Barselone, a do kraja meča je domaći sastav postigao 20 poena, nasprdam Partizanovih šest. Poražavajuće.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KATALONCI FURIOZNI PROTIV CRNO-BELIH Partizan bio ravnopravan rival samo u prvom delu meča, Avramović odigrao brutalnu partiju, ali je Barselona rutinski opravdala ulogu favorita

Kevin Panter EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

Odgovornost je na kapitenu - Panter više nije lider

Na sada već dovoljnom uzorku utakmica u takmičarskoj sezoni 2023-24, stvar koju možemo da podvučemo jeste da Kevin Panter više u sebi nema taj liderski gen koji je prikazivao protekle, pa čak i prve sezone provedene u Partizanu.

Mnogi će reći da period sezone u kome se kapiten crno-belih očekuje kako bi pružio najbolje partije tek dolazi, ali da li je to opravdanje za sve ono odigrano do sada? I šta ćemo ako se ni tada momak rodom iz Bronksa ne pojavi na dužnosti, baš kao i večeras u Blaugrani?

Nema potrebe ni da gledamo na statistiku, ona će i dalje pokazivati gotovo 15 poena u proseku Pantera ove sezone, ali kada na takav prosek (uz korektan procenat šuta) igrač ia prosečan indeks od 13, uz bezmalo tri izgubljene lopte u proseku? Nije to to.

Kevin Panter Screenshot SportKlub
 

Panter nekada zna da smeta Partizanu

Tabu tema ove sezone je konačno zaslužila da i definitivno bude razbijena - postoji ne mali broj situacija kada Partizan na parketu bolje deluje u momentima kada je Kevin Panter na klupi.

Upravo tako je bilo u Blaugrani, gde je u prvom poluvremenu "parni valjak" na krilima Alekse Avramovića i Zeka Ledeja igrao znatno organizovanije i pametnije napadački, dok je samo slabija defanziva koštala aktuelnog šampiona ABA lige možda još boljeg rezultata nakon 20 minuta košarke.

Sve je to Panter posmatrao sa klupe, a kada je Željko Obradović u drugom poluvremenu odlučio da Aleksu Avramovića u startnoj petorci zameni kapitenom - desio se istinski fijasko.

Brzinom svetlosti je Barselona već bila na 15 razlike, sa kojih Partizan do kraja meča nije uspeo da se vrati u potpuni egal. Najbliže tome što je stigao bilo je četiri poena minusa, što su Katalonci na kraju odbili kao finalni nalet i došli do ubedljivog trijumfa.

Ponovo u situacijama kada Panter nije imao ideju na terenu.

Kevin Panter i Željko Obradović Dusan Milenkovic/ATAImages
 

Šta se dogodilo?

Pitanje svih pitanja.

Gde je nestao onaj košarkaš koji je u finišu prošle sezone delovao kao da najbolji košarkaš na svojoj poziciji u Evropi - superstar od koga su prezali svi i neko koga niko nije mogao da zaustavi?

Čini se - nigde. Partizan je u tim trenucima birao da "živi" od Kevina Pantera, a isto tako danas i "umire".

Takođe, bitna razlika jeste to što su crno-beli protekle takmičarske godine u timu imali osovine poput Dantea Egzuma i Matijasa Lesora, koji su uspevali da često sa Partizanovog kapitena skine teret i pruži mu mogućnost da igra fluidnije.

Danas, to nije slučaj, Željko Obradović u svojim redovima više nema nijednog takvog konstantnog igrača.

Stoga, Kevin Panter u ovakvom okruženju ne može praviti ozbiljnu razliku, a sve podseća na prvu sezonu američkog beka provedenu u Beogradu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading