ZVEZDO, ŠTA SAD? Bolnica sve veća, a postavlja se pitanje - ko će da prenese loptu?

09:50 | 15-03-2024

Košarka 0

Problemi su sve veći.

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Crvena zvezda je doživela poraz od Makabija na domaćem terenu rezultatom 80:84, nakon obećavajućeg prvog poluvremena. Međutim, možda i veći problem od poraza dogodio se samo dva minuta pred kraj utakmice.

Jago Dos Santos je pretrpeo snažan udarac u glavu od Bonzija Kolsona, krilnog centra Makabija, nakon čega je završio u bolnici.

Posle meča se saznalo da je povreda mnogo ozbiljnija nego što se prvobitno mislilo, možda čak zahteva i hiruršku intervenciju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ZVANIČNO: Željko Obradović ostao bez velikog talenta - Partizan poslao novog igrača u NBA

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

Ovo stvara ogromne probleme sastavu Crvene zvezde, koji već ima problema sa povredama, posebno na spoljnim pozicijama. Janis Sferopulos je izjavio da je na meču protiv Makabija imao samo tri igrača sposobna da prenesu loptu, a protiv Cibone bi se taj broj mogao svesti na samo dvojicu.

"Ima potres mozga. Nalazi se u bolnici i lekari vode brigu o njemu. Nije teža povreda, lakši potres mozga je u pitanju. Osetio se bolje u svlačionici, ali su bili neophodni dodatni pregledi i zato je prevezen u bolnicu", rekao je posle meča Janis Sferopulos. 

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je naš igrač Jago Dos Santos zadobio povredu po tipu impresivne frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, kao i lakši potres mozga, i to kao posledicu udarca od strane protivničkog igrača laktom u predelu čela. Nakon hitno sprovedene dijagnostike i pregleda neurohirurga i ORL specijaliste, Jago Dos Santos je zadržan u KBC Zemun na observaciji tokom noći. Ovakav tip povrede obično zahteva operativno lečenje koje je u razmatranju. KK Crvena zvezda Meridianbet će o daljem stanju, kao i prognozi lečenja i oporavka Jaga Dos Santosa naknadno obavestiti javnost", navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana koje je stiglo u četvrtak uveče posle meča.

ata ATA Images
 

Plejmejkera? Nema!

Nikola Topić nije bio u timu od meča sa Partizanom 4. januara, iako se prvobitno verovalo da njegova povreda nije ozbiljna i da će se brzo vratiti. Što se tiče Miloša Teodosića, on je igrao na Kupu Radivoja Koraća, ali od tada ga nije bilo na terenu, a Sferopulos nije delovao optimistično u vezi sa njegovim povratkom.

Nemanja Nedović je doživeo povredu na prethodnom meču protiv Krke u ABA ligi, zbog koje je pod velikim upitnikom za meč protiv Cibone u nedelju. Branko Lazić takođe nije u optimalnom stanju zbog bolesti.

Takođe je pitanje kada će se Trej Tompkins priključiti timu na utakmicama, ali s obzirom na izbor igrača na visokim pozicijama, to je manji problem za crveno-bele.

Trenutno, Crvena zvezda ima samo dvojicu zdravih igrača sposobnih da igraju na poziciji plejmejkera, iako ni jedan od njih nije primarno na toj poziciji. Adam Hanga je često igrao kao organizator igre ove sezone, ali mu to nije prijalo na duži period. Džavonte Smart je više bek, ali će sada verovatno morati da preuzme ulogu organizatora igre u narednom periodu.

Predstojeći raspored utakmica je izazovan za Crvenu zvezdu, a njihov cilj je da dočekaju kraj marta što zdraviji i spremniji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading