ŠPANIJA NA NOGAMA Poznata sudbina Serđa Skariola

16:06 | 15-03-2024

Košarka 0

Španci rešili šta će dalje sa Skariolom.

Serđo Skariolo
Foto: ATA Images

Imali su Španci dilemu. Šta raditi sa selektorom Serđom Skariolom, ali su sve veoma brzo razrešili. Naime, Italijan ostaje na klupi nacionalnog tima.

Kako prenosi španski "As", dogovoreno je da dve strane overe saradnju sve do kraja Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028. godine.

Skariolo je najpre trenirao košarkaše Španije od 2009. do 2012. godine da bi se potom 2015. vratio opet na kormilo i od tada je selektor.

Ukoliko se "crvena furija" plasira na OI 2028. godine i tamo će je predvoditi čime će završiti jedan od najdugovečnijih ciklusa u reprezentativnoj košarci.

Jedino koja bi prepreka produženja saradnje Španaca sa Skariolom mogla da bude su izbori za novog predsednika KS Španije.

Trenutno je Elisa Agilar na čelu Saveza, ali se očekuje da i posle izbora ostane na toj funkciji tako da je u suštini sve stvar - formalnosti.

Pod Skariolom je Španija osvojila četiri zlata i jednu bronzu na Evropskom prvenstvu, zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva, kao i jedno srebro i bronzu na Olimpijskim igrama. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading