POSAO S „GROBARIMA“ Evo kako Partizan jedino ima šansu da se dokopa plej-ina...

06:00 | 16-03-2024

Košarka 0

U poslednjih pet rundi borbe za 10. mesto crno-beli su domaćini četiri puta, doduše dolaze im Real i Olimpijakos

Navijači KK Partizan
Alo!/Marko Metlaš

 

Iz gostovanja u gostovanje, iz poraza u poraz, i tako već osam utakmica. Evo i u Barseloni. I tako još od 19. decembra, kad je Partizan zabeležio poslednju pobedu na strani u Evroligi.

Lopez Arostegi i Danilo Anđušić Profimedia
 

Ako je za utehu crno-belima - a nije, naravno - taj trijumf na Svetog Nikolu u Valensiji se možda pokaže kao ključnim za zauzimanje željenog poslednjeg mesta koje vodi u plej-in. O nekom boljem plasmanu teško je više i razmišljati, svesni su toga u Humskoj. Primera radi, deveti Makabi ima tri pobede više i bolji međusobni skor, dakle četiri više, a do kraja je pet rundi.

Željko Obradović EPA/Alejandro Garcia
 

„Parni valjak“, dakle, juri 10. poziciju u konkurenciji Valensije, Efesa, Bajerna i Armanija. Povoljna okolnost za ekipu Željka Obradovića je raspored, odnosno činjenica da četiri od pet preostalih mečeva igra pred „grobarima“. Suprotno učinku na strani (3-13), crno-beli kod kuće su neuporedivo bolji (10-3). Doduše, dva od ta četiri gostujuća tima biće lider Real i Olimpijakos, pretendent na fajnal-for.

Raspored crno-belih do kraja

30. kolo, Beograd: Partizan - Baskonija
31. kolo, Beograd: Partizan - Real
32. kolo, Beograd: Partizan - Olimpijakos
33. kolo, Berlin: Alba - Partizan
34. kolo, Beograd: Partizan - Valensija

Na kraju bi, jasno, mogao da odlučuje međusobni skor, a tu je Partizan bolji od Armanija i Efesa, a lošiji od Bajerna. S Baskonijom (poraz u Španiji) upravo igra u narednom kolu, pa se trijumf nameće kao hleb nasušni. A onda, u poslednjoj rundi - Valensija u Areni. Vrlo lako moguće okršaj za nastavak evroligaške sezone.

Aleksandar Petrović Alo!/Marko Metlaš
 

Protiv Valensije odluka

O rasplet borbe za poslednje mesto komentar je dao Aleksandar Petrović, redovni pratilac crno-belih...

„Pet kola do kraja Evrolige, ostala je borba za poslednje mesto koje vodi u plej-in. Gledajući raspored Partizana i Valensije, izgleda da rasplet sledi u 34. kolu kad Partizan ugošćuje Valensiju. Ako ta utakmica bude odlučivala, znam pobednika“, napisao je čuveni Aca Trica.

U legendarnim „Maratoncima“ Đenka, u izvođenju pokojnog osvedočenog partizanovca Bore Todorovića, reče da „s grobarima neće da ima posla“, a Partizan sad nema izbora - samo uz pomoć „grobara“ može da se nada dobro obavljenom poslu...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading