GLEDAJ I UČI Ovako je Nikola Jokić "odučio" od košarke najvećeg talenta NBA lige (VIDEO)

07:31 | 16-03-2024

Košarka 0

Protiv ovoga se ne igra tek tako, to je morao da zna i mladi Francuz.

Nikola Jokić
EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su pobedu nad ekipom San Antonio Sparsa rezultatom 117:106 u utakmici koja je obeležena izvanrednom igrom Nikole Jokića.

Naš reprezentativac zabeležio je 31 poen, sedam skokova i pet asistencija, predvodivši svoj tim do još jednog trijumfa.

SINE, MORAŠ JOŠ DA UČIŠ Jokić razbio "čudo od deteta" i održao Denver na vrhu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jokić je dominirao terenom, ne samo svojim potezima već i brojevima. Bio je kao gospodar terena, jasno pokazujući: "Ovo je moje".

Vembijeva igra nije mogla da parira. U nekim trenucima jedva je dolazio do daha, pa je u drugom poluvremenu uspeo da postigne samo četiri poena. To se desilo kada ga je Meloun povukao sa terena i nije ga koristio u četvrtoj četvrtini, shvatajući da će njegova ekipa osvojiti pobedu.

Viktor je u tom trenutku uspeo da ubaci dva poena sa slobodnih bacanja tri i po minuta pre kraja, dok je još dva poena postigao zakucavanjem u poslednjih 30 sekundi. U oba slučaja, Jokić je bio na klupi, odmarajući se.

Bio je to razuman potez, jer je već u prvoj četvrtini postigao 15 poena protiv Sparsa, samo dva manje od Vembija za ceo meč. Za poređenje, centar San Antonija je u prvoj četvrtini promašio sve svoje pokušaje iz igre i osvojio samo tri poena sa slobodnih bacanja. Njegova nesigurnost i nemoć bili su očigledni.

Osim dvojice glavnih igrača, još dva faktora su oblikovala igru Denvera. Timski duh, koji je rezultirao sa 36 asistencija, i uloga rezervnih igrača poput Brauna, Holideja i Votsona, koji su zajedno postigli 36 poena, doprineli su pobedi.

Sve u svemu, ova utakmica je donela Denveru prvo mesto na Zapadu, a Jokiću priliku da uživa u igri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading