ISPOD RADARA Srpski talenat se kali u Sjedinjenim Američkim Državama, bio u Real Madridu, sada se razvija na prestižnom koledžu

17:05 | 16-03-2024

Košarka 0

Nišlija traži svoj put u košarci.

pavle
Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Pomalo ispod radara, 20-godišnji Pavle Stošić je upisao univerzitet Gonzaga, poznatom po čuvenom košarkaškom programu. Radi se o 206 centimetara visokom Nišliji, koji pokriva pozicije krila i krilnog centra. 

HAOS U AMERICI Opšta tuča na terenu, niko nije mogao da smiri obe ekipe (VIDEO)

"Igrom pod obručima" počeo da se bavi u Konstantinu, da bi ubrzo njegov talenat prepoznao i slavni Real Madrid, pa se sa juga Srbije preselio u špansku prestonicu. Potom je nastupao za Saragosu, gde je upisao prve minute u seniorskoj konkurenciji. Onda je došlo do transfera u NCAA ligu. Takođe, Stošić je bio reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama.

Pavle je takozvani frešmen na koledžu, što znači da će morati da sačeka na pravu priliku u redovima Zegsa. Ipak, već u sledećoj godini se od njega očekuje da načini pravi doprinos za ekipu, pošto je opasan u šutu sa distance, kao i iz izolacija. Pogotovo je kvalitetan u skoku i defanzivnom angažmanu, što su segmenti igre potrebni svakoj ozbiljnijoj ekipi.

Igrači kao što je Pavle Stošić su na ceni u modernoj košarci, pa će biti zanimljivo da se vidi kako će mladić dalje da se razvija. Svakako, na njega je potrebno obratiti pažnju.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading