GRBOVIĆ ŽESTOKO UDARIO NA DUBAI: Dotakli smo dno dna, hoće li da kupe i Lebrona kao cirkusku atrakciju?!

11:00 | 20-03-2024

Košarka 0

Direktor Arene opleo po najavljenom ulasku Dubaija u ABA ligu.

Goran Grbović
Antonio Ahel/ATA Images

Glavna košarkaška vest u regionu je definitivno ulazak Dubaija u ABA ligu. I dok su mnogi "za" dolazak kluba sa Bliskog istoka, legenda naše košarke Goran Grbović zastupa struju "protiv".

Smatra Grbović da bez obzira na finansijsku injekciju, nema previše smisla da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uđe u regionalno takmičenje.

- Besmisleno je, eto, ne vidim smisao, poentu. Ako oni brane tezu da je ono u početku i Makabi igrao ABA ligu, to je nešto drugo, ovo je novoosnovani klub, i mislim da je to dugoročno samo igračka nekog bogatog čoveka, koji je rešio da kupi klub svom unuku, bratancu, ili, tako nešto - počeo je on za Informer

Jasno je da Dubai nema nikakvu košarkašku tradiciju što i smeta Grboviću.

- Ako imaju u planu da razvijaju košarku, kao fudbal, u vidu ovog cirkusa i kupovanja najboljih igrača, NBA im to neće dozvoliti, to razvodnjavanje. NBA je jako bogata struktura. To je cirkus. A, oni u Dubaiju ne mogu da razviju košarku sledećih 100 godina.

Vidi direktor Arene mnogo problema oko organizacije kada je u pitanju Dubai.

- Krka - Dubai, ej, pa oni će posle jednog putovanja da bankrotiraju i ajd zdravo. I odmah i liga postane neregularna, kao što se u prošlosti već jedanput dogodilo. Primorska iz Kopra, sećate se. Priča se o nekim ponudama za tri fajnal-fora u Abu Dabiju, samo neka mi neko kaže kako će Makabi recimo da igra u Abu Dabiju, kako će Makabi da putuje u Dubai. 

Goran Grbović Antonio Ahel/ATA Images
 

 

Naravno, sve se vrti oko novca i to je glavni razlog za ulazak kluba sa Bliskog istoka u evropsku košarku.

- Da se vratim na ABA ligu, ovo što je urađeno je samo znak nemoći. A možemo i ovako: 100 godina košarke u Srbiji košta kao jedna godina Dubaija u igri pod obručima. Blago rečeno to baš vređa, nipodaštava ceo naš trud, sve ono što smo stvarali vek unazad.

Za kraj, imao je Grbović vrlo oštru poruku.

- Rezime, kakve mi vajde imamo od toga, kakve vajde ima naša košarka. Oni bi možda da kupe Lebrona, da bi ga prikazivali kao neku cirkusku atrakciju, kako, zašto, gde?! Ponavljam, to im NBA nikad neće dozvoliti. Integritet, integritet i na kraju renome. Šta mi, bre, imamo od toga?! Ako je to novac, pa mi smo dotakli dno dna. Grozno i degutantno je sve to - zaključila je košarkaška legenda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading