"ŽELIM PARTIZAN U PLEJ-OFU" Mario Hezonja otkrio da je fan crno-belih, kao i planove za sledeću sezonu

21:16 | 20-03-2024

Košarka 0

Hrvatski košarkaš obratio se srpskim medijima pred meč sa crno-belima u Areni.

Mario Hezonja
EPA/MARISCAL

Košarkaši madridskog Reala u 31. kolu Evrolige gostuju na vrlo dobro poznatom mestu, u Beogradu, gde će se "kraljevi" sastati sa ekipom protiv koje su prošle sezone igrali plej-of seriju, Partizanom.

Određena doza "deža vua" u prisećanju na tih pet utakmica definitivno postoje, ali je danas situacija bitno drugačija nego što je bio slučaj pre bezmalo godinu dana.

Real Madrid tri kola pre kraja ima gotovo obezbeđeno prvo mesto, dok Partizan bije bitke da se nađe u plej-in fazi, kroz koju bi pokušao da se domogne plej-ofa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

POTPISAO SAM UGOVOR SA NAVIJAČIMA Željko Obradović otkrio detalje oko novog ugovora sa crno-belima

Hezonja EPA-EFE/JUANJO MARTIN
 

"Želim Partizan u plej-ofu"

Pred ovaj meč, svoja očekivanja za srpske medije izneo je Mario Hezonja.

- Nama domaćima ne predstavlja to problem, meni i Musi, znamo da je najbolja atmosfera na svetu u Beogradu. Što se tiče utakmice, nama je jako bitno da nastavimo u dobrom ritmu kakvom jesmo. Izgubili smo tri blesave utakmice na ne znam ni ja koji način, svačega je tu bilo, i povređenih igrača i bolesnih. Jako bitna utakmica za nas da nastavimo dobar niz do kraja sezone, a za njih da ne pričam. Svaka utakmica Partizanu je najbitnija u sezoni, ja bih kao fan Evrolige i njihov fan voleo da ih vidim u plej-ofu.

Neizostavno pitanje je bilo - postoje li planovi za sledeću sezonu i da li je Partizan eventualno u njima?

- Nisam ništa razmišljao. Istina je da tu ima dosta poruka, zahvalan sam svim navijačima koji me prate i poštuju. Nastojim da vratim to na terenu i u igri. Što se tiče sledeće sezone, ništa ne znam. Maksimalno sam skoncetrisan na ovu sezonu, da ponovimo uspeh ako je moguće od prošle sezone i da onda bude lakše razmišljati o budućnosti.

Mario Hezonja Printscreen
 

"Bitno je samo osvojiti trofej"

Prokomentarisao je i ulazak Dubaija u ABA ligu.

- Video sam to, neki plan je za njih već napravljen, mislim da su za početak tu samo ABA i Evrokup, kasnije dolaze u Evroligu. Da li je to dobro ili loše? Ja sam igrač. Meni je svejedno ko god da dođe, samo da se takmičimo i igramo. Moderno jeste, možda je čak i bolje za Evroligu što se tiče novca i takmičenja. Naravno, treba poštovati i "old skul" majndsete koji nisu toliko otvoreni za prvenstveno ekipe koje nisu sa našeg područja. Treba se razumeti obe strane, ali mislim da je možda čak i bolje da je što više ekipa i da što više novca ulaze u Evroligu.

Real suvereno drži prvo mesto još od starta sezone, pitanje je nekada kako pronaći motivaciju u tim okolnostima.

- Mislim da pravi takmičar i sportista nalazi motivaciju kada su na vrhu, da tu ostanu, mislim da je to lakše nego doći, svakome se može desiti da dođe na prvu poziciju. Mislim da imamo dosta iskustva što se tiče Evrolige, da smo maksimalno skoncetrisani do samog kraja, da možda čak i nije toliko bitno biti prvi nego na kraju biti prvi i osvojiti trofej u maju. Imamo dovoljno iskustva u ekipi da imamo takav mentalitet.

"Nismo nepobedivi"

Sa druge strane, jedna utakmica na eventualnom Fajnal-foru srušila bi sve ono što su "kraljevi" radili cele godine. Hezonja tvrdi da je u tome i neki draž takmičenja.

- Mislim da je sama slika Evrolige da svako svakoga može dobiti. Izgubili smo i mi par utakmica, nismo nepobedivi, tu se svašta može dogoditi. Ipak, ako budemo skoncetrisani kao na početku sezone, a i sada, mislim da imamo velike šanse da ponovimo uspeh.

Do sada niko u istoriji nije uspeo da odbrani trofej Evrolige sa prve pozicije nakon regularnog dela - Real ide protiv istorije.

- Zašto da ne? Bilo bi lepo. Da li su brojevi protiv nas, naravno da jesu. To niko nije uradio, a to je nama velika motivacija i stalno ih treba nalaziti, da osvajamo i da pobeđujemo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading