Teoplegija

14:20 | 23-03-2024

Košarka 0

Legenda, mit, ikona...

teo
Marko Metlaš/Alo

- Točak vremena se okreće, i doba dolaze i prolaze, ostavljajući za sobom sećanja koja prerastaju u legende. Legende blede i postaju mitovi, a čak i oni budu davno zaboravljeni kada ponovo naiđe doba koje ih je porodilo.

Ovim prologom počinje jedan od najpopularnijih romana u žanru epske fantastike, a delo je Roberta Džordana. Reči koje bi mogle da se primene u svim sferama društva, računajući i sport, a pomažu nam da naučimo da ništa ne bi trebalo da idealizujemo.

OVO ZANIMA SVE ZVEZDAŠE Otkriveno kada će Tompkins debitovati u crveno-belom dresu

Zapravo, možda je najbolje uživati u momentu, ne razmišljati previše o onome što će biti ili što je bilo. Prosto, neke stvari ne traju večno.

Primera radi, Miloš Teodosić je na zalasku karijere i nećemo još dugo moći da svedočimo o njegovim čarolijama na košarkaškom terenu. Čak i sada, dok je još aktivan igrač, sve manje ga gledamo pošto već duže vreme muči muku sa povredama.

Ipak, kada se pojavi na parketu, njegovo prisustvo momentalno može da se oseti. Govor tela, stav, figura koja odiše sigurnošću, veličinom, spokojom... Kada vidite takvu osobu blizu sebe, nemoguće je da ne utiče pozitivno na vas.

Čak i bez ulaženja u neke brojke ili statistike, jasno je koliko je popularni Teo važan za igru Crvene zvezde. Golim okom se vidi kakav je tim sa njim i bez njega. Ako ćemo iskreno, pitanje je kakva bi sezona tima sa Malog Kalemegdana bila da nema njega.

Ne libi se Valjevac nikada da preuzme odgovornost, da jednim potezom reši utakmicu. Iako u 38. godini, u stanju je kao mačka da se ukopa i odapne šut iz driblinga. Neodbranjivo. 

Ako bi sa nečime taj potez mogao da se uporedi, onda bi to bila teoplegija, što u prevodu sa grčkog jezika znači "Božji udar". Adekvatno onome što Teodosić prikazuje na terenu.

 REPREZENTACIJA

Za ovako malu zemlju kakva je Srbija, odsustvo takvog igrača u reprezentaciji je luksuz koji možda nije priuštiv. Istina, teško je da će Miloš ponovo obući dres nacionalnog tima, pre svega zbog lošeg odnosa sa selektorom Svetislavom Pešićem.

Mada, ukoliko bi obojica pokazali određenu dozu razumevanja, pokajanja... Zašto je toliko nemoguće pomiriti se? Setite se kroz sopstvene živote koliko puta ste se zavadili sa prijateljima i to oko mnogo važnijih stvari, pa je na kraju došlo do kakvog-takvog sporazumevanja.

Tačno, neke stvari nikada neće biti iste posle bilo kakvog sukoba, ali ko kaže da je potrebno biti u velikoj ljubavi sa nekim da bi se ostvario uspešni rezultat?

Potrebna je samo ljubav prema Srbiji koja spaja sve nas, a posebno naše sportiste.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading